Dit is ons gemengd Dream Team voor de bekerfinale tussen Club Brugge en Standard

Timothy Collard
Timothy Collard
| 20 reacties
Dit is ons gemengd Dream Team voor de bekerfinale tussen Club Brugge en Standard

Wat als Club Brugge en Standard de krachten zouden bundelen? Dan zou je een werkelijk fantastisch team kunnen samenstellen. Zondag nemen beide partijen het tegen elkaar op in de bekerfinale en wij stelden het Dream Team met spelers van beide ploegen op.

Club Brugge, dat dit seizoen ontzettend sterk is, komt overduidelijk als winnaar uit de bus. Maar liefst zeven spelers van Michel Preud'homme staan in dit Dream Team. Toch slaagden ook vier Standard-spelers erin om een plekje in dit elftal af te dwingen.

Butelle krijgt voorkeur op Valdés

In doel is er geen twijfel mogelijk. Ludovic Butelle krijgt de voorkeur op Victor Valdés, die de voorbije weken geen zekere indruk maakte. De Fransman van Club Brugge daarentegen... Die staat al sinds zijn komst naar Brugge heel sterk te keepen.

Scholz tussen drie Bruggelingen

Ook de achterhoede kleurt serieus blauw-zwart. Enkel Alexander Scholz achten wij sterk genoeg om in de verdediging te staan. Hij krijgt rondom zich het gezelschap van Thomas Meunier, Bjorn Engels en Laurens De Bock.

Vormer-Trébel-Vanaken

Op het middenveld gaan we voor een best aanvallende driehoek. In werkelijkheid zou het deze ploeg misschien aan wat evenwicht ontbreken, maar daar hoeven we even niet aan te denken.

Met Ruud Vormer, Adrien Trébel en Hans Vanaken kiezen we voor drie jongens die op het middenveld tot de elite van de Jupiler Pro League behoren. Timmy Simons had ook in dit elftal kunnen staan, maar zijn ploegmakker Vormer haalde het op punten.

De genialiteit van Dossevi en Refaelov, de snelheid van Diaby

Voorin opteren we voor twee Bruggelingen en Mathieu Dossevi. De Togolees ontpopte zich dit seizoen tot één van de absolute revelaties in onze competitie.

Dat Lior Refaelov beslissend kan zijn in grote wedstrijden, zagen we vorig jaar nog in de bekerfinale. En Abdoulay Diaby, tja... Die raakt speelklaar en bewees de voorbije maanden reeds dat zijn vizier op scherp staat. Meer dan dat van Jelle Vossen of Ivan Santini.

Het volledige elftal:

Natuurlijk hadden ook nog enkele andere spelers in dit elftal kunnen staan. Ben jij het niet eens met dit elftal? Laat het ons dan weten in de reacties.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties