De rapporten van de bekerfinale: dit waren de beste spelers tussen de lijnen

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brussel
| 16 reacties
De rapporten van de bekerfinale: dit waren de beste spelers tussen de lijnen
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard veroverde zondagnamiddag de Beker van België en dat had het voornamelijk aan enkele sterk spelende sterkhouders te danken. Wij zetten de meest beslissende spelers uit de finale op een rijtje.

Poulain speelde heel sterk...

Benoit Poulain stond een hele wedstrijd sterk te verdedigen en liet nauwelijks een steekje vallen. Bovendien kon zijn voormalige ploegmakker van bij KV Kortrijk – Ivan Santini – weinig tegen hem klaarmaken. Poulain won zowat ieder duel tegen de nochtans kopbalsterke Santini.

...Maar werd één keer afgetroefd

Één van de weinige keren dat Ivan Santini dan toch een duel won, was het raak. De Kroaat dook op voor de neus van Butelle, kopte het leer tegen de touwen en zorgde voor een extase van jewelste bij de meegereisde Standard-supporters. Geen topmatch, maar het beslissende doelpunt scoren in een bekerfinale... Dan ben je de held.

?

Onverzettelijke Scholz

Alexander Scholz toonde zich langs de overkant dan weer een betrouwbare mandekker. De Deen stak Diaby in zijn achterzak en was in balbezit het startpunt van veel Luikse aanvallen. Heel sober en sterk in de passing.

Dossevi en Dompé gesel voor Brugse defensie

Mathieu Dossevi had het niet altijd even makkelijk, maar etaleerde toch maar weer zijn klasse. De Togolees liep heel wat af, zorgde voor rust bij zijn ploeg én tekende voor de voorzet waaruit de beslissende 1-2 voortvloeide.

Jean-Luc Dompé bracht door de 0-1 te maken serieus wat leven in de brouwerij. De dribbelvaardige Fransman was bij vlagen een gesel voor de defensie van Club Brugge en Meunier en Simons hadden er hun handen vol mee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties