Strenge maatregelen in play-offs: incidenten worden zwaar bestraft

Strenge maatregelen in play-offs: incidenten worden zwaar bestraft
Foto: © Photonews

Ook in de play-offs, die volgende week beginnen zal er nauw toegelet worden. Het verbod op handtassen en rugzakken blijft van kracht, maar de Pro League kondigt ook verstrengde maatregelen aan.

  • Absoluut verbod op pyrotechnisch materiaal
  • Onlusten of vechtpartijen zwaar veroordeeld en bestraft met stadionverbod
  • Verdubbeling stewards bezoekende ploegen
  • Bij incidenten wordt club verboden tickets voor uitmatchen te verkopen

"De tragische gebeurtenissen in Brussel van dinsdag 22 maart vragen van de clubs, haar bestuurders en alle supporters een gepaste, maar sterke reactie", stelt de Pro League in een persbericht.

Minuut van stilte in alle stadions

"Eerst en vooral gaan onze gedachten uit naar de slachtoffers en hun families. Voor de aanvang van alle wedstrijden van de eerste speeldag van PO1 en PO2 zal een minuut stilte gehouden worden, als blijk van solidariteit met de slachtoffers. Beide teams zullen samen met de scheidsrechters een kring vormen op de middencirkel, als symbool van solidariteit."

"Vervolgens is het vanzelfsprekend dat in deze moeilijke tijden de ordediensten meer dan ooit alle respect verdienen en hen alle ruimte gelaten wordt om zich te concentreren op hun kerntaken die hen toebedeeld zijn, met name het beschermen van de bevolking. Daarnaast ondersteunen wij ook de oproep om vooral verder te gaan met het leven en niet te plooien voor terreur."

Oproep dat iedereen verantwoordelijkheid opneemt

"Deze houding vergt van het professionele voetbal dat ze zelf haar verantwoordelijkheid opneemt én dat ze ook de verschillende actoren in onze sport aanspoort om hetzelfde te doen. In het bijzonder vragen we de supporters om samen met ons op een verantwoordelijke wijze om te gaan met de huidige situatie. Het is vanzelfsprekend dat nieuwe confrontaties tussen supporters of het gebruik van pyrotechnische middelen in de huidige context absoluut taboe zijn. Wie zich hieraan vergrijpt, bezondigt zich aan ronduit inciviek gedrag."

De Pro League roept komende vrijdag een vergadering samen van de veiligheidsverantwoordelijken, de vertegenwoordigers van de vzw Belgian Supporters en verschillende supportersfederaties en zal hen informeren over de aanbevelingen en beslissingen genomen tijdens de Raad van Bestuur van de Pro League, van woensdag 23 maart 2016:

"De noodzaak van een gecoördineerde aanpak door clubs en veiligheidsdiensten, in het bijzonder de burgemeesters. De verplichting voor de clubs om het aantal stewards die bezoekende supporters begeleiden te verdubbelen. Herinnering aan en effectieve toepassing van stadionverboden. In het geval van incidenten, de beslissing om de clubs in kwestie niet langer toe te laten om tickets te verkopen voor uitwedstrijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties