Het thuisvoordeel van KV Oostende ... of toch vooral van Gent, Club Brugge en Essevee? Google Maps to the rescue

Het thuisvoordeel van KV Oostende ... of toch vooral van Gent, Club Brugge en Essevee? Google Maps to the rescue
Foto: © Photonews

KV Oostende gaat zijn thuiswedstrijden in play-off 1 afwerken in Roeselare op Schiervelde. En dat is voor de fans van AA Gent, Club Brugge en Zulte Waregem ook geen al te verre verplaatsing. Spelen de Kustboys dus wel echte thuiswedstrijden in hun tijdelijk nieuw onderkomen? Google Maps helpt.

Vooreerst: zowel de fans van Club Brugge, Zulte Waregem als AA Gent gaven eerder al aan dat ze wel een manier zouden vinden om extra tickets te vinden, ook in de 'thuisvakken' van KV Oostende voor hun wedstrijden in play-off 1.

Daarmee is meteen duidelijk: KV Oostende gaat op Schiervelde moeten afrekenen met flink wat bezoekende fans. De Kustboys moeten bovendien toch wel een eindje reizen om in Roeselare aan te komen. De snelste route is er eentje van 37 minuten, de kortste eentje van 38 kilometer en 46 minuten.

Dan zijn de fans van Club Brugge en Zulte Waregem beter af. Vanuit Jan Breydel sta je op 27 minuten in Schiervelde, vanuit het Regenboogstadion is het ook amper 28 kilometer richting Roeselare en ben je ook op een dik halfuur ter bestemming.

Zelfs AA Gent moet er niet eens zoveel langer over doen om het stadion te bereiken dan hun confraters uit Oostende. Bezwaarlijk echte thuiswedstrijden dus voor de Kustboys. Ter informatie: Anderlecht en Racing Genk gaan er wél veel langer over doen om ter plaatse te raken en verliezen zelfs extra tijd in vergelijking met een trip naar Oostende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties