Cynische Wilmots: "Een andere Romelu? Nee, hij weegt nog hetzelfde"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Brussel
| 3 reacties
Cynische Wilmots: "Een andere Romelu? Nee, hij weegt nog hetzelfde"
Foto: © photonews

Romelu Lukaku is dinsdag de startende spits tegen Portugal, daar mogen we vanuit gaan. Zelfs zonder de blessure van Christian Benteke kon Wilmots niet om de vlotscorende spits van Everton heen. Maar gaat dat hetzelfde geven bij de Rode Duivels?

Vragen over de spitspositie liggen altijd gevoelig. Wilmots wil niet graag zijn verschillende types van aanvallers tegen elkaar afwegen. "Ze hebben elk hun kwaliteiten. Benteke is een heel apart profiel. Een echte targetman. Lukaku is dan weer niet die targetman, maar heeft andere kwaliteiten", zei hij daarover al.

Maar Benteke zit bij Liverpool op een zijspoor terwijl - als we de geruchten mogen geloven - half Europa achter de diensten van de vlotscorende Lukaku hengelt. Gevraagd of hij een gegroeid zelfvertrouwen zag bij zijn beresterke spits antwoordde Wilmots ons vrij cynisch. "Nee, geen andere Lukaku gezien, hij weegt nog altijd hetzelfde."

Speciale oefening met Batshuayi

Maar toch wat aandringen... "Romelu heeft vandaag een speciale oefening afgewerkt met Michy Batshuayi. Een afwerkoefening. Ze krijgen die ook bij hun club en ik wil hen in hun routine houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties