U17 Anderlecht strijden met Benfica om groepswinst op Future Cup

Maarten Pottie
| 19 reacties
U17 Anderlecht strijden met Benfica om groepswinst op Future Cup
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Amsterdam gaat de ABN AMRO Future Cup van start. Dat is een prestigieus jeugdtoernooi waar ook de U17 van RSC Anderlecht zullen aantreden.

18.15: In de tweede partij kwam Anderlecht niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Barcelona. Paars-wit deelt nu de leiding met Benfica, de laatste tegenstander. De winnaar van die wedstrijd wordt sowieso groepswinnaar.

Bij een gelijkspel, is de kans reëel dat Barcelona op gelijke hoogte komt. Daarvoor moeten ze winnen van Olympiakos. Anderlecht haalde het eerder met 2-0 en is daardoor groepsleider. Benfica hield het bij 1-0. Spanning verzekerd dus!

14.25u: Het toernooi is alvast goed begonnen voor de U17 van Anderlecht. In de eerste wedstrijd van het toernooi ging Olympiakos met 2-0 voor de bijl.

Anderlecht won het toernooi, dat vroeger de AEGON Future Cup heette, vorig jaar al door Ajax in de finale te kloppen. Paars-wit pakte de eindoverwinning ook in 2011 en 2013, het is aan de ploeg van dit jaar om de successen voort te zetten. Volgens de statistieken is het echter aan Ajax om het toernooi te winnen, de Amsterdammers wonnen al in de even jaartallen 2010 ,2012 en 2014.

RSCA zit in een groep met Olympiacos, Barcelona en Benfica. Wij volgen het toernooi en vooral de prestaties van Anderlecht voor u op. Het speelschema ziet er als volgt uit.

René Peeters heeft 18 spelers geselecteerd die voor de eindwinst moeten strijden.

SVILAR Mile, MARENCO Matteo, EL KABABRI Hotman, DA SILVA KATALAY Christian, BORNAUW Sebastiaan, DELCROIX Hannes, FOULON Daam, BASSONG Zorhan, LOUA Mohamed, SELAHI Lindon, CORRYN Milan, DEWAELE Sieben, SAMBI LOKONGA MBOYO Albert, TINELLI Loris, VAN KEILEGOM Arno, DE LOOZE Michiel, NDAYISHIMIYE Mike Trésor en AMUZU Francis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties