KV Kortrijk met testambities aan start play-off 2: "We kunnen proberen"

KV Kortrijk met testambities aan start play-off 2: "We kunnen proberen"
Foto: © photonews

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

De reguliere competitie zit erop, tijd om terug en vooruit te blikken. Kwam onze prognose uit? Of hadden we het helemaal mis? Wat verwachten de spelers van PO1 en PO2? Vandaag gaan we verder met KV Kortrijk.

KV Kortrijk, plaats 9

KV Kortrijk hadden we op plaats dertien gezet voor het seizoen. Veel scheelde het dus niet. De Kortrijkzanen hadden onder Johan Walem een goeie periode, maar daarna werd de neerwaartse spiraal ingezet. Karim Belhocine nam over en loodste in een mum van tijd Kortrijk naar een veilige stek.

Met een kern die niet bulkt van het talent lijkt dit een geslaagd seizoen geweest te zijn voor Kortrijk. Voor volgend seizoen zullen er enkele degelijke versterkingen moeten bijkomen.

Kortrijk teert al lang op dezelfde vaste kern op het middenveld. Papazoglou bleek ook niet de spits die er 15 op een seizoen binnentrapt. Ook werd Kortrijk geteisterd door blessures en was er toch wat commotie door de verandering van eigenaar.

Play-off 2 om bepaalde zaken te verfijnen

Karim Belhocine

Maar wat nu te verwachten van play-off 1? "We gaan dingen uitproberen", aldus Belhocine, die volgend seizoen waarschijnlijk nog aan de slag kan als hoofdtrainer, als er iemand gevonden wordt met een coaching diploma. "We hebben de laatste wedstrijden het niet slecht gedaan. Er staat een basis waarop we kunnen bouwen."

Belhocine introduceerde ook een nieuw systeem, met veel meer beweging. "Dat is die basis waar ik over sprak", knikte hij. "We hebben tijd nu om bepaalde zaken te verfijnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties