Voetballers in de JPL zijn voor het grootste deel in handen van deze makelaars

Jaap Vreeke
| 0 reacties
Voetballers in de JPL zijn voor het grootste deel in handen van deze makelaars
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voetballers en makelaars gaan hand in hand, transfers zijn bijna net zo belangrijk geworden als wedstrijden. De meeste spelers in de Jupiler Pro League zitten bij twee makelaarsbedrijven.

Eleven Management en SportPlus Benelux hebben een contract met de meeste Pro League voetballers. Proto, Deschacht, Meunier en Vossen zitten bijvoorbeeld allemaal bij Eleven Management, waar trouwens ook Vincent Kompany een deal mee heeft. SportPlus Benelux heeft dan weer grote namen als Engels, Mechele, Vanaken en Simons.

Christophe Henrotay heeft misschien niet de meeste, maar wel talentvolle spelers in zijn portefeuille. Tielemans, Dendoncker en Jordan Lukaku hebben hem als makelaar. Henrotay heeft ook een aantal Belgen in het buitenland, zoals Courtois, Mirallas en Carrasco.

Israël en Afrika

De meeste Afrikaanse spelers worden vertegenwoordigd door Mondial Promotion dat in Frankrijk gevestigd is. Israëlische spelers zoals Refaelov, Gershon en Elhamed, die AA Gent verliet voor Dinamo Boekarest, zitten bij Dudu Dahan, een van de grootste makelaars in België.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties