Uitblinker houdt alle opties open: Lierse, Genk of een van de geïnteresseerde clubs
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties

Ayub Masika (Lierse SK) staat deze zomer voor belangrijke keuze

Uitblinker houdt alle opties open: Lierse, Genk of een van de geïnteresseerde clubs
Foto: © SC

Terwijl Leandro Trossard en Siebe Schrijvers voor een uitleenbeurt op het hoogste niveau kozen, trok Ayub Masika (23) voor de tweede zomer op rij naar Lierse SK. En met succes.

Sinds september 2014 verzorgt Masika de aanval van de Pallieters. Na een moeilijk debuutjaar waarin Lierse degradeerde, komt Masika nu helemaal aan de oppervlakte.

Je kan naar een betere club, hoorde ik altijd

"Veel mensen vroegen zich af waarom ik naar Lierse trok", opent Masika in gesprek met Voetbalkrant.com. "Je kan naar een betere club, hoorde ik altijd. Toch koos ik bewust voor deze stap. Ik zou er meer kunnen spelen dan bij Genk. Dat was destijds belangrijk."

De aalvlugge Masika had dit seizoen een groot aandeel in de 23 goals van Etien Velikonja. (lees meer over het gouden duo) En dat trekt natuurlijk andere teams naar het Lisp. "Van mijn zaakwaarnemer hoor ik dat verschillende clubs mij volgen", beaamt Masika.

Door de hoge concurrentie bij Genk houd ik alle opties open

"Voorlopig ben ik er niet te veel mee bezig. Ik voel me goed bij Lierse en focus me op die achtste plaats. Als we niet naar de 1B-reeks gaan, liggen de kaarten anders. Op basis van de afloop beslis ik over mijn toekomst."

Masika ligt nog tot 2019 onder contract bij Genk. Denkt hij nog aan een terugkeer nu er met Bailey, Kebano, Pozuelo, Schrijvers en Trossard veel gelijkaardige types in de Cristal Arena rondlopen? "Misschien ziet Genk nog een toekomst in mij, maar net vanwege de hoge concurrentie houd ik alle opties open", besluit Masika.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties