Het grote verschil tussen Oostende en Essevee is geld: "Chapeau aan hem"

Het grote verschil tussen Oostende en Essevee is geld: "Chapeau aan hem"
Foto: © photonews

Vanavond staat het duel tussen het nummer 5 en het nummer 6 in play-off 1 op het programma. Toch is er wel een serieus verschil tussen beide ploegen: Marc Coucke.

"We zijn een beetje de best of the rest", klonk het al bij Francky Dury over de plaatsing van Zulte Waregem voor play-off 1. "We zitten voor de 4e keer op 7 jaar in play-off 1. Dat is sterk, maar het zal steeds moeilijker worden."

Dat ligt ook aan de inspanningen van Marc Coucke: "Ik moet chapeau zeggen aan hem. Hij heeft dit seizoen bij KV Oostende voor 4,5 miljoen euro aan transfers kunnen doen. Voor ons is zoiets te veel en onhaalbaar. Daarom mijn complimenten."

We zijn aan het bouwen en moeten creatief zijn -

Francky Dury

Essevee gaf afgelopen zomer nauwelijks geld uit en betaalde enkel voor Buyl een transfersom. Verschillende spelers werden gehuurd, terwijl er bij de Kustboys wel heel wat inspanningen werden geleverd. "Het maakt dat het nu stilaan de G5+Oostende is. En dus wordt het voor de kleinere teams steeds moeilijker om in de top-6 te raken."

“Wat kunnen we daar aan doen? We hebben niet te veel eigen kapitaal op dit moment, want we zijn volop aan het bouwen. We moeten creatief zijn en deals sluiten. Op termijn moeten we de vruchten plukken van ons stadionverhaal.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties