Vorige week gezegd en geschreven, zondag uitgevoerd: "Dit is het succesrecept voor Anderlecht"

Vorige week gezegd en geschreven, zondag uitgevoerd: "Dit is het succesrecept voor Anderlecht"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Verleden week vroeg onze huisanalist, Hernan Losada, om meer infiltrerende mensen te hebben bij Anderlecht op het moment dat Stefano Okaka afzakt. En kijk, Besnik Hasi en de zijnen leken zowaar geluisterd te hebben.

Op Neerpede viel te horen dat er een hele week duchtig getraind is op de looplijnen van de centrale middenvelders en de flankspelers. Opvallend tegen Club Brugge was dan ook om Youri Tielemans constant in de zestien te zien lopen. "Zo kwam ook het doelpunt tot stand: Defour speelde in op Tielemans, die kaatste met Djuricic en kreeg de bal terug. Heerlijk om te zien", aldus Losada.

Ik zeg al weken dat ze moeten profiteren van de ruimte die Okaka achterlaat

Hernan Losada

"Ik zeg het al weken dat ze moeten profiteren van de ruimte die Okaka achterlaat. Ik weet zeker dat ze die instructies gekregen hebben", zegt Losada nu. "In de tweede helft kwam Okaka minder afgezakt en kregen de middenvelders meer ruimte centraal. De twee backs zorgden ook voor minder overlapping, waardoor de vleugels meer ruimte kregen. Dat is volgens mij het succesrecept voor dit Anderlecht."

Want Losada blijft erop hameren dat een lopende speler heel moeilijk te verdedigen is. "Dat is het moeilijkste wat er is voor een verdediger. Je moet vanuit stilstand beslissen om vooruit te gaan intercepteren of achteruit te gaan lopen. Zo komt een speler heel vaak in een één tegen één met de keeper. Voor een ploeg als Club, die heel compact verdedigt, is dat dodelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties