Besnik Hasi, wat speelt er zich nu allemaal af rond hem...

Besnik Hasi, wat speelt er zich nu allemaal af rond hem...
Foto: © photonews

Er zijn tegenstrijdige berichten over Besnik Hasi. Maar wat speelt er zich nu af achter de bestuursgordijnen. Wij proberen de situatie zo goed en zo kwaad mogelijk te schetsen.

Eerst en vooral: de positie van Besnik Hasi bij Anderlecht is bijna onhoudbaar geworden naar volgend seizoen toe. En het is niet dat hij dat zelf niet beseft, want Hasi is absoluut niet blind en doof voor alle kritiek van de supporters. Er gaat zelfs gefluister op dat als hij miraculeus nog de titel zou veroveren, de eer aan zichzelf zou houden en zou opstappen.

Gefluister natuurlijk, iets wat ook rondom hem gedaan wordt. Zo is het niet toevallig dat de interesse van verschillende clubs nu openbaar wordt gemaakt. In zijn entourage weten ze ook dat als er straks een oplossing gezocht moet worden, daar beter nu al mee begonnen kan worden.

De ultieme natte droom van iedereen binnen Anderlecht

De titel... Dat is de ultieme natte droom van iedereen binnen Anderlecht om straks alle kritiek van het afgelopen seizoen kunnen af te wimpelen. Dat ze die droom zondag misschien kunnen opbergen, verwijten ze in de bestuurskamer vooral aan de spelers, maar natuurlijk ook aan de coach.

Hij moet straks gaan uitleggen waarom het niet gelukt is bij Roger Vanden Stock en Herman Van Holsbeeck. Die eerste is trouwens de reden waarom Hasi rustig het seizoen mag afmaken. De voorzitter heeft zich in de bres geworpen voor zijn coach, die hij graag nog altijd wil houden.

Van Holsbeeck en Vanden Stock zijn niet meer de enigen die beslissen

Maar binnen Anderlecht is de macht van de voorzitter al een hele tijd verminderd. De nieuwe sterke mannen zitten in de bestuursraad. En die gaan af op de cijfers. Natuurlijk blijft het vertrouwen bevestigen of het aanstellen van een nieuwe coach een sportieve beslissing, maar Herman Van Holsbeeck en Vanden Stock kunnen dat niet langer alleen beslissen. Ook zij moeten hun beslissingen immers verantwoorden.

Dat Vanden Stock en Van Holsbeeck de deur op een kier laten voor Hasi is dan ook niet meer dan normaal. Ze zijn trouw aan het huis en zullen geen onvrede scheppen in de beslissende fase van de play-offs. Na het seizoen wordt een evaluatie gemaakt... Maar zou die ergens niet al gemaakt zijn?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties