Waar zit Oswal Alvarez? Zich aan het voorbereiden op zijn laatste kans

Waar zit Oswal Alvarez? Zich aan het voorbereiden op zijn laatste kans
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De laatste tijd krijgen we in ons reactiesysteem weer veel de vraag waar Oswal Alvarez ergens uithangt. Wel, het antwoord is - spijtig genoeg - zoals gewoonlijk: in de revalidatieboeg.

Al is het deze keer niet zo erg. De Colombiaanse aanvaller kreeg van Anderlecht de tijd om zijn lichaam helemaal op punt te zetten voor volgend seizoen. Dan zit hij in zijn laatste contractjaar en moet hij eindelijk bewijzen dat hij eens meer dan twee maanden fit kan blijven.

Het wordt de laatste kans voor Alvarez, die sinds zijn komst in 2012 amper zonder blessure heeft gezeten. En bij Anderlecht zijn ze dat een beetje beu. De vinnige spits heeft het deels aan zijn lichaamsbouw en deels aan zichzelf te wijten dat hij tot nu toe nog maar vijf keer aantrad voor het eerste elftal.

Hij wil zich tonen, maar met zijn explosiviteit loopt hij snel blessures op

Oswal Alvarez

Zijn spieren zijn het grootste probleem. "Het is elke keer hetzelfde: hij wil zich bewijzen en gaat direct te hard. Hij wil zich tonen, maar met zijn explosiviteit loopt hij snel blessures op. Dat is nu eenmaal zijn spel. Hij is technisch heel sterk, maar zijn spieren verteren de versnellingen niet altijd even goed", vertelde Hasi daar vorig jaar over.

Maar het probleem is ook dat Alvarez veel tijd in de fitness doorbrengt, maar niet enkel met spierversterkende oefeningen. Zo heeft hij in een paar jaar tijd heel wat spiermassa bijgewonnen die zijn lichaam nog meer belasten. Volgend seizoen mag hij de voorbereiding aanvatten en hopelijk staat hij dan scherp, want het wordt echt wel zijn laatste kans.

Het zou spijtig zijn, want wat we gezien hebben van Alvarez is echt wel hoopgevend. Hij stond bekend als één van de grootste talenten van Colombia en had al op 15-jarige leeftijd de bijnaam 'De Buffel van Maicao' gekregen. Tijd om die naam eer aan te doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties