Maes uitzinnig over contractverlenging goudhaantje: “We kunnen hem niet missen”

Sean Raab vanuit Genk
| 0 reacties
Maes uitzinnig over contractverlenging goudhaantje: “We kunnen hem niet missen”

Dinsdag verlengde Leon Bailey zijn contract bij Racing Genk tot 2020. De 18-jarige Jamaicaan is de regelrechte uitblinker van het seizoen bij de Limburgers. Er heerste afgelopen weken wat onrust en onzekerheid, maar: “We hebben een belangrijk signaal gegeven", aldus trainer Peter Maes.

Er heerste wat onrust in Genk afgelopen weken. De onderhandelingen tussen de club en de entourage van Leon Bailey verliepen stroef. Trainer Peter Maes was niet te spreken over de sfeer rond heel het gebeuren, maar is heel tevreden met de conclusie. "Ik ben zeer blij met de contractverlenging van Leon", zegt Maes op een persmoment in Genk.

Toekomst

"Toekomstgericht is het noodzakelijk om de kwaliteit in de kern te houden en verder te bouwen aan het succes dat stilaan werd neergezet dit seizoen", gaat de trainer verder. "De club geeft daarmee een sterk signaal."

Hij is aan het einde van zijn Latijn

-Peter Maes

Toch loopt het op het veld niet meer zo lekker bij de flankspeler. "Hij is aan het einde van zijn Latijn", verklaart Maes. "Er zijn weinig jongens van 18 jaar die zoveel minuten op het veld hebben gestaan. Maar we kunnen hem op dit moment nog niet missen."

Lange play-offs

De Limburgse trainer is scherp voor de duur van de play-offs. "De intensiteit van de play-offs ligt heel hoog en er zijn gewoon te weinig herstelmomenten voor de spelers." Moest Genk vierde worden, duurt het seizoen nog wat langer. "Er zitten amper 14 dagen tussen de finale van de play-offs en het begin van de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Dat is te weinig", benadrukt Maes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties