Deze tegenstanders mag Anderlecht verwachten in voorronde CL

Deze tegenstanders mag Anderlecht verwachten in voorronde CL
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht sluit het seizoen af als nummer twee en plaatst zich dus voor de voorronde van de Champions Leaugue. Daarin moeten ze twee voorrondes proberen te overleven.

Op 15 juli vindt de loting plaats. Voor de eerste dubbele confrontatie zal Anderlecht genieten van het statuut van reekshoofd. Zo kunnen ze Shakhtar Donetsk, Ajax, Fenerbahce en Sparta Praag vermijden. Maar wie kunnen ze dan wel tegenover zich krijgen?

Mogelijke tegenstanders zijn Steaua Boekarest, Monaco, YB Bern en Rostov. Anderlecht kan ook de winnaar van de Griekse play-offs tegenover zich krijgen. Panathinaikos, PAOK, AEK en Panionios strijden nog voor een plaatsje in de voorronde van de Champions League.

Barrage: Man City, AS Roma, Villarreal, ...

De heenwedstrijd zal plaatsvinden op 26 of 27 juli, de return staat op 2 of 3 augustus op het programma. Dan wacht het echte werk in de barrages, en daar moet paars-wit de strijd aangaan met teams als Manchester City, AS Roma, Villarreal, Borussia Mönchengladbach of Porto.

Op 5 augustus wordt geloot voor de barragewedstrijden. De wedstrijden vinden plaats op 16 of 17 augustus (heen) en 23 of 24 augustus (terug). Mocht Anderlecht al in de eerste Europese dubbele confrontatie sneuvelen, dan wacht nog de barrage voor de Europa League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties