Transfergeruchten 02/06: Everton denkt aan Nederlandse coach, Alves richting Juventus

Redactie
| 1 reacties
Transfergeruchten 02/06: Everton denkt aan Nederlandse coach, Alves richting Juventus
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het seizoen van de JPL zit er nu volledig op, terwijl de Rode Duivels zich verder voorbereiden op het EK. Met het nieuwe seizoen in het vooruitzicht zijn de transfergeruchten schering en inslag. We bundelen de belangrijkste zaken in een handig overzicht.

  • Dani Alves is op weg naar Juventus. Althans, alles wijst op een transfer van de Braziliaan naar De Oude Dame. Barcelona bevestigde het vertrek van de verdediger.
  • Schalke 04 heeft een nieuwe coach. Markus Weinzierl moet de club naar nieuwe successen leiden. Hij komt over van Augsburg.
  • Anderlecht zou bijna een akkoord hebben met Saul Salcedo.
  • In Engeland zijn nog enkele ploegen op zoek naar een nieuwe coach. Het gedegradeerde Aston Villa zou aan Di Matteo denken. Everton zou dan weer zijn zinnen op Ronald Koeman gezet hebben.
  • Alvaro Morata flirt met Real Madrid. De spits heeft natuurlijk een verleden bij De Koninklijke.
  • Met het kampioenschap van Club Brugge staan verschillende spelers in de belangstelling van buitenlandse ploegen. Er zou conrete interesse zijn naar Stefano Denswil vanuit het Engelse Norwich City volgens Het Laatste Nieuws. Of de transfer er ook daadwerkelijk zal komen is nog maar afwachten, aangezien de verdediger dit seizoen pas goed uit de verf kwam in de Brugse defensie.
  • Ajax en Klaas-Jan Huntelaar wachten nog op het groene licht van Schalke 04 voordat de Nederlandse spits terug kan keren naar zijn oude club. De aanvaller heeft nog een contract tot 2017 in Gelsenkirchen, en nu bekijkt de club wat hun plan is met de 32-jarige spits.
  • Ronald Koeman kan een overstap maken van Southampton naar Everton. De 53-jarige trainer is al 2 seizoenen manager van The Saints maar nu zou Everton hem toch graag willen inlijven. The Toffees ontsloegen de vorige trainer Roberto Martínez nog vanwege het teleurstellende seizoen.
  • Het Nieuwsblad weet dat Yoni Buyens mogelijk naar STVV vertrekt. De club is op zoek naar een centrale middenvelder. John Bostock was een kandidaat, maar hij verlaat OHL zo goed als zeker voor QPR.
  • Laszlo Köteles is tweede doelman bij Genk en mag de club ook verlaten. KV Mechelen denkt aan de Hongaarse doelman. Darren Keet (KV Kortrijk) en William Dutoit (STVV) staan ook op de lijst om Jean-François Gillet te vervangen. Voor Colin Coosemans zoekt de club nog een oplossing.
  • Chelsea had Charlie Musonda Jr. graag naar AS Roma zien gaan om zo de prijs voor Radja Nainggolan te drukken. Dat feestje gaat dus niet door, want de entourage van de jonge Belg zag dat niet zitten. Borussia Dortmund heeft het Belgische supertalent ook nog steeds op de radar staan en zou een mooie stap kunnen zijn voor de jeugdinternational.
  • De transfersaga rond topspits Robert Lewandowski blijft voortduren. Volgens de Spaanse krant AS zaten Lewandowski en Zidane onlangs om de tafel en heeft de spits zijn woord gegeven. Hoewel de Pool vrijwel altijd zeker was van een basisplaats bij Bayern, heeft Lewandowski zijn zinnen gezet op een transfer naar de Spaanse hoofdstad. Dit omdat hij als kind groot fan was van Real Madrid.
  • Ilkay Gündogan lijkt de eerste topaankoop van Pep Guardiola als manager van Manchester City te worden. De Duitse middenvelder wordt volgens de BBC voor zo'n 27 miljoen euro overgenomen van Borussia Dortmund.
  • Volgens The Daily Star zou de kersverse coach van Manchester United, José Mourinho, herenigd willen worden met topspits Karim Benzema. De Fransman zou tevreden zijn bij Real Madrid, maar zou een nieuwe uitdaging aan willen gaan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties