Duchâtelet over STVV: "Ik heb niet de ambitie om er voorzitter te worden"

Pieter De Clerck
| 4 reacties
Duchâtelet over STVV: "Ik heb niet de ambitie om er voorzitter te worden"

Zakenman Roland Duchâtalet is sinds kort opnieuw eigenaar van STVV. Dat hij niet alle macht naar zich toe zou trekken, maakte hij al meermaals duidelijk. Zo zal zijn vriendin, Marieke Höfte, de nieuwe voorzitter worden op Stayen.

"Ik wist dat er buitenlandse interesse was om de club over te nemen. Dat vind ik niet evident omdat die buitenlanders een gebrek aan kennis van de Belgische competitie en een andere mentaliteit hebben. Daarom heb ik beslist om te investeren in deze traditieclub met zeer veel trouwe fans", laat Duchâtelet optekenen in Het Laatste Nieuws.

Zoals geweten, beschikt de zakenman over een heel netwerk aan voetbalclubs. Naast STVV is hij ook eigenaar van Charlton Athletic (Engeland), Alcorcón (Spanje) en Carl Zeiss Jena (Duitsland). Bij het Hongaarse Ujpest FC is zijn zoon Roderick hoofdaandeelhouder.

Marieke Höfte wordt de eerste vrouwelijke voorzitter in onze competitie

Roland Duchâtelet

"Er zal meer interactie komen met mijn netwerk. Toch moet vooral de jeugd een belangrijke pijler worden binnen de club. Ze moeten meer dan één match krijgen om zichzelf te bewijzen."

Om niet dezelfde fout te maken als bij Standard, zijn vorige Belgische avontuur, gaat Duchâtelet niet zelf aan het roer staan bij de Kanaries. "Ik heb niet de ambitie om voorzitter te worden. Mijn vriendin Marieke Höfte zal die rol op zich nemen en zo de eerste vrouwelijke voorzitter worden in onze competitie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties