Hazard over de moeilijke klik met De Bruyne: "Afzonderlijk kunnen we beiden het verschil maken, maar samen..."

Hazard over de moeilijke klik met De Bruyne: "Afzonderlijk kunnen we beiden het verschil maken, maar samen..."
Foto: © photonews

Eden Hazard is de kapitein van de Rode Duivels en zal dus voor elke match zijn zegje moeten doen. Vandaag kreeg de wereldpers opnieuw een blik op de meest zorgenloze speler van België. Zelfs als het gaat over het debat of hij kan samenspelen met Kevin De Bruyne.

Het houdt de pers in het buitenland ook bezig: waarom kunnen twee wereldspelers als De Bruyne en Hazard niet in elke match samen het verschil maken. Hazard had er geen duidelijk antwoord op. "Ik weet dat het debat leeft. Op het veld proberen we elkaar te vinden. We zijn beide spelers met wereldkwaliteiten, afzonderlijk kunnen we op elk moment het verschil maken. Maar samen? We proberen het te laten klikken."

Hazard beseft dus dat als België een kans wil maken op de allerhoogste eer de samenwerking met zijn collega, die meer voor de directe aanpak kiest, beter moet. "We kunnen alletwee beter. Maar we spelen veelal ook niet in dezelfde zone op het veld", zocht de kapitein nog naar mogelijke verklaringen. "Buiten het veld versta ik me supergoed met Kevin. We proberen het ook op het veld te laten klikken."

Ik ben geen grote prater, maar op het veld wil ik de baas zijn met de bal

En dan over zijn rol als leider, waar iedereen wel naar uitkijkt. "Iedereen weet dat ik geen grote prater ben", lachte Hazard alle zorgen weg. "Maar op het veld wil ik de baas zijn met de bal. En zo het voorbeeld geven aan mijn ploegmaats."

Persconferentie afgehandeld en het was dus de beurt aan Marc Wilmots, maar niet tot Eden er nog een 'à demain' tussensmeet bij het verlaten van het podium. Half de perszaal kon een glimlach niet onderdrukken. "Ik kan niet wachten tot morgen", had hij eerder al gezegd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties