Rode Duivels onderschatten tegenstander niet: "Op tactisch vlak is Italië dé nummer één!"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Bordeaux
| 4 reacties
Rode Duivels onderschatten tegenstander niet: "Op tactisch vlak is Italië dé nummer één!"
Foto: © Photonews

België begint morgen aan het zwart-geel-rode EK met een wedstrijd tegen Italië. We spraken de voorbije dagen een pak Rode Duivels. Wat verwachten zij van hun eerste tegenstander?

Italië is de nummer één op tactisch vlak

En Il Ninja kan het weten. De middenvelder loopt al twaalf jaar rond in de Serie A. "La Squadra Azzurra is op tactisch gebied enorm sterk. Ze vormen een blok, maar kunnen ook indiviueel het verschil maken."

Het is enorm moeilijk om Italië in te schatten

Mousa Dembélé

"Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik kan verwachten van de Italianen", aldus Dembélé. "We hebben dan wel al een oefenwedstrijd tegen hen gespeeld, maar het is geen geheim dat Italië een echte toernooiploeg is."

Italië is net gevaarlijk als er problemen zijn

Jean-François Gillet

En jawel, de voorbije dagen kwam er een pak kritiek uit het Italiaanse kamp. "Maar net dan is Italië levensgevaarlijk", vertelt Jean-François Gillet. "De kracht is dat Antonio Conte de ploeg op verschillende manieren kan laten voetballen."

Voor deze jongens is het extra speciaal

"Mijn vader is geboren in Italië", glimlacht Laurent Ciman. "In dat opzicht wordt het voor mij een speciale wedstrijd. Ik zal alleszins niet verrast zijn als ik mag starten. Ik heb me getoond in de oefenwedstrijden."

"Ik heb heel veel Italiaanse vrienden", vertelt Divock Origi. "In Limburg wonen een pak Italianen, hé. Ik mag me dus aan een pak berichtjes verwachten. Ik weet alleszins dat sommigen voor La Squadra Azzurra zullen supporteren en niet voor België."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties