Wilmots bombardeert Lukaku niet langer tot nummer 1: "Ik denk nog na over mijn spits"

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Bordeaux
| 43 reacties
Wilmots bombardeert Lukaku niet langer tot nummer 1: "Ik denk nog na over mijn spits"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku kende net als vele andere Rode Duivels een ongelukkige avond tegen Italië. De wedstrijd van Big Rom deed terugdenken aan die van tegen Algerije op het WK. En dus dringt een prominente vraag zich op.

Zal Lukaku de eerste aanvaller van Marc Wilmots blijven? Tijdens het begin van de EK-voorbereiding benoemde de bondscoach de Everton-spits tot nummer 1, maar dat vertrouwen spreekt hij nu niet meer uit.

"Ik ga erover nadenken", antwoordde Wilmots toen hem de vraag werd voorgelegd. "Lukaku vond zijn vertrouwen inmiddels terug (lees er hier meer over), maar ik heb meerdere profielen en zal op training zien wie zijn kans grijpt. De nationale ploeg is belangrijk, niet wie speelt."

De nationale ploeg is belangrijk, niet wie speelt

Marc Wilmots

Tegen de Azzurri bracht Wilmots Divock Origi in de spits, terwijl hij voor de rechterflank bij de selectie werd gehaald. "Ik heb vier types waar ik uit kan kiezen. Op dat moment kon ik zijn snelheid en zijn technische bagage voorin gebruiken."

De Ieren zullen de boel gesloten houden en dan kan iemand als Michy Batshuayi, die sterk is in de kleine ruimte, van pas komen. "Afhankelijk van de tegenstander kies ik wie speelt. Maar ze zijn alle vier klaar", liet Wilmots niet in zijn kaarten kijken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties