Top&Flop Onze toppers en floppers van de tweede speeldag op het EK

Onze toppers en floppers van de tweede speeldag op het EK
Foto: © Photonews

Speeldag 2 op het EK is voorbij, hoog tijd dus voor een round-up. Wie viel op ten positieve zijde en ten negatieve zijde? Wij gieten het in een overzichtje.

TOP

Duivels staan op

De Rode Duivels zijn opgestaan. Na de nederlaag tegen Italië was het van moeten tegen de Ieren, maar ze wisten zich op een geweldige wijze te remonteren.

We zijn niet blind voor de fouten die er nog zijn en het moet zeker nog beter, maar we mogen toch stilaan gewag maken van een opwaartse spiraal.

Ierse fans

We hebben genoten van de Ierse fans in Bordeaux, veel meer kunnen we er eigenlijk niet van zeggen. Zelfs na de 0-3 nederlaag tegen onze Duivels bleven ze de stad innemen met hun leuke gezangen.

Dat hadden ze ook al tegen de Zweden gedaan en zullen ze waarschijnlijk ook tegen de Italianen nog eens doen. Er met de glimlach uit? Ze mogen ons verbazen, maar op het veld was het niet half zo goed wat de Ieren lieten zien.

FLOP

CR7

Ook koren op de Ierse molen gisteren in Bordeaux: de penaltymisser van Cristiano Ronaldo. Het is (nog) niet het toernooi van CR7, die de bloedvorm voorlopig mankeert.

Hopelijk voor de Belgen ontploft hij niet voor de eventuele 1/8e finale tegen onze landgenoten, een stille aftocht voor de Portugezen zou zomaar opnieuw kunnen.

En maar vechten ...

Ook rellen en terreurdreiging maakten opnieuw een hoofdmoot uit in het verhaal van dit EK. De Russen maakten alweer amok, ook de Engelsen en zelfs de Hongaren roerden zich tijdens speeldag 2.

In België was er overigens een grootse actie tegen een terreurcel. Tien verdachten werden opgepakt, een aanslag dichtbij Brussel-Noord op Belgische fans werd zo nipt verijdeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties