Reactie Maes focust op trage balcirculatie en slecht reactievermogen, maar...: "Hier haal je zoveel meer uit dan uit die vriendenmatchen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Genk
| 16 reacties
Maes focust op trage balcirculatie en slecht reactievermogen, maar...:  "Hier haal je zoveel meer uit dan uit die vriendenmatchen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk heeft zijn eerste opdracht van het seizoen succesvol afgerond. Met een 2-0-voorsprong in de achterzak verdedigen de Limburgers volgende week een gunstige uitgangspositie in de 2e voorronde van de Europa League.

"Voor een 2-0-resultaat had ik vooraf getekend", stak Peter Maes zijn blijdschap met de zege niet weg. "Ondanks die vroege penaltygoal kenden we een moeilijk vervolg. De tegenstander (Budućnost Podgorica, red.) stond fysiek sterk en was gekneed naar de coach. Daar moeten zulke ploegen op overleven."

"Op conditioneel vlak zag je dat zij verder staan dan wij

Peter Maes

Dat Genk amper drie weken voorbereiding in de benen heeft zitten, was zeker voor de rust te zien. "Ons reactievermogen bleef soms achterwege en de balcirculatie was te traag. Daaraan zag je dat we in volle voorbereiding zitten."

"Op conditioneel vlak staan zij verder staan dan wij, omdat wij vooral de nadruk legden op duuruithouding. Over een actie man-op-man en op snelheid beschikken we nog niet. Natuurlijk hebben we nog werk, maar dit is een goed begin. Hier haal je veel meer uit dan uit die vriendschappelijke matchen", besloot Maes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties