Lombaerts best betaalde speler in JPL? Ook deze spelers verdien(d)en zeker hun boterham in België

Redactie
| 6 reacties
Lombaerts best betaalde speler in JPL? Ook deze spelers verdien(d)en zeker hun boterham in België
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht wil er alles aan doen om Nicolas Lombaerts naar de Jupiler Pro League te halen. De centrale verdediger kan in het Astridpark een jaarlijks loon van 1,7 miljoen euro opstrijken. Een gigantisch salaris in de Jupiler Pro League.

Dat Anderlecht de ranking van de hoogste lonen in België aanvoert, is al langer bekend. Maar de Brusselaars willen heel erg ver gaan om nieuwbakken coach René Weiler tevreden te houden. De Anderlecht-coach wil er absoluut een linksvoetige centrale verdediger bij, liefst van al Nicolas Lombaerts.

Met een jaarsalaris van 1,7 miljoen euro kan Nicolas Lombaerts de best verdienende speler in België worden. Clubs zijn niet bepaald happig om informatie over de spelerslonen vrij te geven, maar de huidige speler van Zenit zou twee ploegmaats vooraf gaan als best betaalde speler in België.

Steven Defour verdient bij paars-wit een bedrag van circa 1,6 miljoen euro en is daarmee nog steeds de best betaalde speler in de Jupiler Pro League. Matias Suarez (1,5 miljoen euro) en Silvio Proto (1,2 miljoen euro) behoorden ook tot de grootverdieners, maar beide spelers keerden de club de rug toe.

Timmy Simons (Club Brugge) en Dennis Praet, ploegmaat van Defour, hebben een jaarsalaris van om en bij de 1 miljoen euro. Ook Sven Kums (AA Gent) zou in de buurt komen van dat bedrag, nadat hij als Gouden Schoen enkele maanden geleden zijn contract bij de Buffalo's heeft verlengd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties