Lokeren mét De Sutter sluit laatste oefengalop winnend af, Lierse laat veelbelovende dingen zien

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Lier

Enkele dagen voor Sporting Lokeren zijn seizoen opent bij STVV, trokken de Waaslanders voor een laatste vriendenmatch naar Lierse SK. Op het Lisp maakte Tom De Sutter zijn wederoptreden.

De topaankoop van Lokeren kende de nodige pech tijdens de voorbereiding. De Sutter blesseerde zich na 20 minuten in zijn tweede optreden tegen Samara en werd vervolgens getroffen door ziekte. Tegen de Pallieters viel snel op dat aan de wisselwerking met onder meer Ayanda Patosi nog werk is.

Om naar uit te kijken

Ook Lierse speelde in aanvallend opzicht weinig klaar voor de rust. Ayub Masika toonde zich de bedrijvigste man en draaide enkele keren Mario Ticinovic tureluurs. De Kroaat ging logischerwijs op de bon van ref Claes.

Eerste keer Bolbat

De 23-jarige Masika, die definitief overkwam van KRC Genk, wordt ongetwijfeld een van de smaakmakers in 1B. Centrumspits Aurélien Joachim liet vooral zien dat hij nog een pak werk heeft om de 24 goals van Etien Velikonja op te vangen.

Na rust brak de wedstrijd open. Invaller Benson kon een héérlijke aanval van de thuisploeg niet verzilveren, aan de overzijde liet Frédéric Frans zich vangen toen Sergiy Bolbat over zijn been ging. Meester van de penalty Mijat Maric stuurde Mike Vanhamel de verkeerde kant op: 0-1.

Bolbat trok overigens voor het eerst dit seizoen het Lokerse shirt. Een hardnekkige hoofdblessure blijft de Oekraïner parten spelen. Op het uur hield hij het samen met De Sutter voor bekeken. Een nagenoeg volledig vertimmerd Lierse drong in het slot nog aan, maar kon de kleine nederlaag niet vermijden.