De frisse wind die Weiler door Neerpede jaagt: geen makkelijke, maar wel aangename man

De frisse wind die Weiler door Neerpede jaagt: geen makkelijke, maar wel aangename man
Foto: © photonews

Rene Weiler is nu iets meer dan vijf weken trainer bij Anderlecht en in die tijd heeft hij al serieus zijn stempel gedrukt op de ploeg en op de club in het algemeen. Een overzicht van alle veranderingen en beslissingen onder de Zwitser.

Weiler heeft zich laten gelden, dat is het minste wat we kunnen zeggen. "Geen gemakkelijke, maar wel een frisse wind", klinkt het binnen de club. "Een man die weet wat hij wil en hoe hij het gedaan moet krijgen."

Een hele hoop nieuwe regels, maar ook een deel regels afgeschaft: Weiler is niet zo strikt over het ontbijt en over afspraken buiten het voetbal, maar anderhalf uur voor een training wil hij iedereen op de club hebben en vanaf er naar de kleedkamer wordt getrokken, moet iedereen geconcentreerd zijn en wordt er niet meer gelachen.

Niemand staat boven de ploeg: mensen die zichzelf belangrijker vinden dan het ploegbelang worden opzijgeschoven. Kara Mbodj heeft die boodschap al begrepen nadat hij een publiekelijke veeg uit de pan kreeg, Stefano Okaka ging daar minder goed mee om. En hij heeft de boter gegeten...

Spelers moeten volledig fit zijn: wie dat niet is of wie niet in het spelsysteem past, moet eruit. Weiler liet zelfs een speciale B-kern voor die spelers oprichten. Die jongens moeten tegen eind augustus weg zijn of ze zullen een seizoen bij de beloften moeten afwerken.

Hecht aan familiegevoel: de Zwitser heeft liever spelers die getrouwd zijn en kinderen hebben, omwille van de stabiliteit in hun privéleven. Maar Weiler is zelf ook een aangename man. Zo vertrouwde hij ons al toe dat hij zijn persconferenties liever rond een tafel zou doen dan dat hij vooraan op een podium moet plaatsnemen. En op de bank draagt hij liever zijn dagdagelijks plunje dan zich in zijn speciaal kostuum te hijsen.

Houdt van uitdagingen: toen hij aankwam bij paars-wit kreeg Weiler te horen dat een middenveld met Defour en Tielemans niet werkte in het verleden. Hij maakte er onmiddellijk een erezaak van om dat wel te laten werken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties