Reactie Uitsluiting Schuermans zorgt voor discussie: "Zeker rood" vs. "Dat moest misschien niet"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Lokeren
| 3 reacties
Uitsluiting Schuermans zorgt voor discussie: "Zeker rood" vs. "Dat moest misschien niet"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Lokeren haalde het zondagnamiddag zonder problemen van KVC Westerlo en dat hadden de Waaslanders onder meer te danken aan een teleurstellende prestatie van Kenneth Schuermans. De verdediger van Westel pakte een onnodige rode kaart.

Zelf was Schuermans na de match niet bereikbaar voor commentaar. De pineut zat als eerste op de bus, nog voor de pers in de mixed zone aankwam. Tom De Sutter, het ‘slachtoffer’, sprak wel over de bewuste fase.

"Een rode kaart was het misschien niet"

Tom De Sutter

“Het is zeker en vast een penaltyfout. Op het moment dat ik wilde afdrukken, kreeg ik een por in mijn rug. Een rode kaart was het misschien niet, gezien die nieuwe regels. Ik denk toch dat hij de bal probeert te spelen”, aldus de spits van Lokeren.

"Dat is een rode kaart"

Volgens Georges Leekens was er dan weer geen twijfel over. “Dat is een rode kaart, hé. Schuermans is laatste man en ontneemt Tom de kans om tot scoren te komen. Die nieuwe regels? Goh, dan nog. Volgens mij is dat rood.”

"Fouten die eruit moeten"

Bob Peeters, de coach van Schuermans, wilde niet te veel kwijt over de fase. “Het zijn fouten die eruit moeten. Op dat vlak moet Kenneth stappen zetten, want anders zal dit hem blijven achtervolgen.”

Een terechte rode kaart?

0%
67%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties