Drie ploegen blijven na twee speeldagen achter met 0/6.. De oorzaak?

Redactie
| 6 reacties
Drie ploegen blijven na twee speeldagen achter met 0/6.. De oorzaak?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We zijn twee dagen ver in de Jupiler Pro League en drie teams hebben tot nog toe geen punt gesprokkeld. Eupen, Moeskroen en Waasland-Beveren blijven puntenloos achter. Een moeilijk programma of zijn de ploegen nog niet klaar?

Moeskroen mocht al twee thuiswedstrijden op Le Canonnier afwerken, maar twee keer bleef het met lege handen achter. Tegen Anderlecht speelde Moeskroen goed mee en kwam het via een (heerlijke) treffer van Markovic zelfs op voorsprong tegen paars-wit. In de tweede helft maakte Anderlecht het verschil en zo verloren Les Hurlus toch nog met 1-2.

Maar een week later was van die goede openingswedstrijd niets meer te zien. Tegen Sporting Charleroi bevestigde Moeskroen waarom hulpcoach Lorenzo Staelens acht dagen eerder nog om minstens vijf versterkingen vroeg. Een uiterst zwakke prestatie, met een 0-1 nederlaag tot gevolg.

Niet enkel Gano

Waasland-Beveren verloor dan weer de openingswedstrijd op het veld van de Carolo’s, 1-0. Een week later gingen de jongens van Stijn Vreven thuis met 0-2 de boot in tegen Zulte Waregem, dat na twee matchen nog steeds het maximum van de punten telt. Oorzaken van die 0 op 6? Wel, vooraan mag er zeker nog een aanvaller bij.

Men kan in het Waasland namelijk niet een heel seizoen op de flitsen en doelpunten van Zinho Gano rekenen. Siebe Schrijvers wordt uitgespeeld op de tien, maar het is duidelijk dat het wegvallen van Steve Langil een groot gemis is op de Freethiel. Stijn Vreven liet na de nederlaag tegen Zulte Waregem wel blijken tevreden te zijn met de organisatie van zijn team.

Eupense naïviteit

Tot slot Eupen dan. De promovendus ging twee keer onderuit – respectievelijk tegen Zulte Waregem (3-0) en KV Mechelen (0-2) – maar slecht was het zeker allemaal niet bij de Oostkantonners. Integendeel, Eupen toonde dat het zeker een waardige Jupiler Pro League-ploeg wil en kan zijn.

Maar er werd door de Eupenaars nog iets te naïef gevoetbald. Bovendien was er een kans om thuis een punt te pakken tegen KV Mechelen, maar als je dan een elfmeter mist op een cruciaal moment... dan wordt het moeilijk. De eerste wedstrijd tegen Essevee was dan weer een harde les en een kennismaking met de realiteit in de JPL.

De eerste twee speeldagen van de drie ploegen:

Moeskroen – RSCA 1-2
Moeskroen – Charleroi 0-1

Charleroi – Waasland-Beveren 1-0
Waasland-Beveren – Zulte Waregem 0-2

Zulte Waregem - Eupen 3-0
Eupen – KV Mechelen 0-2

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties