Reactie Mercier én Schouterden reageren na snel rood: "Hoop dat ze beelden gaan bekijken, we zijn al genoeg gestraft"

Mercier én Schouterden reageren na snel rood: "Hoop dat ze beelden gaan bekijken, we zijn al genoeg gestraft"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na nog geen 500 seconden was de wedstrijd tussen KV Mechelen en KV Kortrijk eigenlijk al ten einde. De snelle rode kaart voor Nils Schouterden na een foutje op Xavier Mercier brak de match. De hoofdrolspelers reageerden allebei.

Beginnen doen we met het slachtoffer, Xavier Mercier: "Hij raakte me, dus ik denk dat het wel rood was", klonk het bij de Fransman rustig, maar secuur. Al was Nils Schouterden het daar niet echt mee eens.

"Ik had niet de intentie om hem te raken. Integendeel: ik deed er alles aan om hem net niet te raken, maar daardoor kwam hij met zijn been tegen mij en hij viel", aldus de linkerflankspeler van Malinwa.

Nils Schouterden: "Niet de intentie om hem te raken, hopelijk is de uitsluiting voldoende"

"Ik maak helemaal geen beweging naar de speler toe én ik denk ook niet dat ik de laatste man ben. Wat de scheidsrechter achteraf zei? Dat ik op de beelden wel zou zien dat ik de laatste man was op het moment van de fout. Maar ik denk het niet."

En dus hoopt Schouterden op clementie: "De rode kaart na 7 minuten was misschien wel al straf genoeg. Hopelijk kijken ze goed naar de beelden en beschouwen ze de uitsluiting als voldoende boetedoening."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties