Daarom kwam het niet tot een transfer van William Dutoit naar KV Oostende, Standard of KV Mechelen

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 4 reacties
Daarom kwam het niet tot een transfer van William Dutoit naar KV Oostende, Standard of KV Mechelen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Maandenlang schermde William Dutoit met interesse van andere eersteklassers, maar de doelman staat nog steeds onder de lat op Stayen. Nochtans was de belangstelling voor de 27-jarige goalie behoorlijk groot.

Een verhuis naar het buitenland zag Dutoit, pas vader geworden, niet zitten. Een overstap naar een andere club uit de Jupiler Pro League zeker wel.

KV Oostende was een optie, maar toen de Kustboys doorduwden in het dossier Silvio Proto verdween Dutoit op het achterplan. Te meer omdat ook over de toekomst van Didier Ovono en Wouter Biebauw nog geen duidelijkheid bestond.

Dutoit bouwde bij STVV een goede band op met Ferrera

Ferrera vs. Standard-bestuur

Ook Standard kwam, vanwege zijn goede band met Yannick Ferrera, ter sprake. Maar zoals iedereen wel weet handelt het bestuur van de Rouches op eigen houtje. En dus streek Jean-François Gillet, na een puik seizoen bij KV Mechelen, neer op Sclessin.

Malinwa werd bijgevolg een optie, maar die overstap zag Dutoit niet als een sportieve vooruitgang. En dus besloot Dutoit uiteindelijk gewoon bij Sint-Truiden te blijven.

Bij de Kanaries, waar een nieuwe wind waait, kan het voor Dutoit twee kanten uit. Ofwel wil het bestuur na enkele goede matchen toch weer rond de tafel gaan zitten. Ofwel loopt zijn contract medio 2017 af en kan hij als vrije speler elders aan de slag.

William Dutoit voelt zich goed bij het 'nieuwe' STVV
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties