Andy Kawaya ziet transfer in het water vallen na verschrikkelijke tackle: dit is het zware verdict

Andy Kawaya ziet transfer in het water vallen na verschrikkelijke tackle: dit is het zware verdict
Foto: © photonews

Brute pech voor Andy Kawaya maandagavond. De flankspeler mocht meedoen in de bekermatch van de beloften tegen Union, maar zijn optreden duurde slechts vijf minuten. Wat daarna volgde was het begin van een maandenlange revalidatiestrijd.

Vijf minuten ver in het duel met Union kreeg Kawaya een verschrikkelijke tackle te verwerken met twee voeten vooruit. Het rechterbeen bleef steken en werd vol geraakt. Gevolg: een gebroken kuitbeen, maar gelukkig lijken de ligamenten niet geraakt. Daar moet vandaag echter meer duidelijkheid over volgen.

Kawaya werd met de ambulance naar het Erasmus ziekenhuis gevoerd en van daaruit ging het naar Antwerpen, waar hij door dokter Declercq onmiddellijk onderzocht werd. De dader van de tackle haastte zich ook naar het ziekenhuis om zijn excuses aan te bieden.

Geen transfer

Voor Kawaya is het wel een serieuze tegenslag, want de aanvaller moest nog voor 1 september een transfer afhandelen. Zulte Waregem leek zijn gekozen bestemming te worden, maar dat valt nu ook in het water. Hoe lang de aimabele jongeling zal moeten revalideren is nog niet duidelijk, maar dat het een proces van maanden zal worden, mag wel aangenomen worden. Een hele slag voor de talentvolle flankaanvaller van 19.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties