De Maio belde voor het oog van hele Anderlecht-groep naar manager: "Ik wil een nieuwe club"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 150 reacties
De Maio belde voor het oog van hele Anderlecht-groep naar manager: "Ik wil een nieuwe club"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog geen twee maanden nadat Sebastien De Maio en RSC Anderlecht in het huwelijksbootje stapten, lijkt er al een einde te komen aan het huwelijk. De ervaren verdediger botste nogmaals met trainer René Weiler en wil weg uit Brussel.

Dat De Maio en Weiler nog een keer botsten kon u gisteren hier al lezen. Maar wat was nu de exacte aanleiding van de aanvaring tussen beide heren? Wel, ook dat weten we een dag later.

"Alleen ik spreek"

René Weiler

Weiler riep zijn spelers voor de start van de ochtendtraining samen voor een bespreking. De Zwitser gaf aan dat hij slechtgezind was en pikte er enkele jongens uit die hij flink onder hun voeten gaf. Onder die jongens ook… De Maio.

De trainer van Anderlecht viseerde De Maio omdat die niet goed voor de dag kwam tegen STVV. De Fransman probeerde tegen Weiler in te gaan, maar die legde zijn verdediger het zwijgen op: “Alleen ik spreek”, zei hij volgens Het Nieuwsblad.

"Als jij de spelers niet respecteert, dan wij jou ook niet"

Sebastien De Maio

Maar De Maio liet zich volgens de krant niet doen. “Als jij mag spreken, dan ik ook. Coach, als jij de spelers niet respecteert, dan wij jou ook niet”, aldus de zomertransfer. Weiler stuurde iedereen het trainingsveld op, behalve De Maio.

De Maio pakte zijn gsm en belde voor het oog van de volledige groep naar zijn manager om te vragen of die een nieuwe club voor hem kon regelen. En zo heeft het er dus alles van weg dat de verdediger na net geen twee maanden alweer zal vertrekken bij Anderlecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties