Straffe ploeg: het elftal van spelers die Guardiola liet vertrekken

Koen Frans
Koen Frans
| 1 reacties
Straffe ploeg: het elftal van spelers die Guardiola liet vertrekken
Foto: © Photonews

Op Transfer Deadline Day liet Pep Guardiola maar liefst vier spelers vertrekken bij Man City. Ook bij Barcelona en Bayern mochten van de Spanjaard enkele grote namen andere oorden op zoeken.

Joe Hart, Eliaquim Mangala, Samir Nasri en Wilfried Bony pasten niet in de plannen van Pep Guardiola bij Manchester City. Zij vervoegen onder andere Ronaldinho, Samuel Eto'o en Zlatan Ibrahimovic in het elftal van spelers die Pep niet meer moest hebben.

Het is geen geheim dat Guardiola houdt van spelers die talent en wilskracht aan de bal, maar ook zónder bal tonen. In het systeem van Guardiola is het heroveren van de bal minstens even belangrijk als het balbezit zelf. Zogenaamde 'luie' spelers gaan er onherroepelijk uit.

Doelman: Hart

Guardiola koos in de eerste wedstrijden van het seizoen voor Willy Caballero in doel bij Man City. Daarnaast drong hij ook aan op de komst van Claudio Bravo van Barcelona. Joe Hart kwam nog geen seconde in actie en vertrok op Transfer Deadline Day op uitleenbasis naar Torino.

Verdediging: Zambrotta, Mangala, Dante, Emre Can

Bij Barcelona hoefde Guardiola de Italiaan Gianluca Zambrotta niet meer. De Italiaanse vleugelback werd in 2006 nog wereldkampioen, maar paste in 2008 niet in de plannen van Pep. Bij Bayern München had Guardiola het niet zo begrepen op de Braziliaan Dante en de Turkse Duitser Emre Can.

Dante ging naar Wolfsburg, Emre Can trok via Leverkusen naar Liverpool. Eliaquim Mangala werd eergisteren door Man City verhuurd aan Valencia.

Middenveld: Yaya Touré, Toni Kroos, Deco

Bij Barcelona mocht bij aankomst van Pep Guardiola ook Deco meteen vertrekken, tot grote frustratie van de socio's. Maar Guardiola pakte in zijn eerste seizoen meteen de treble en snoerde de criticasters de mond. Yaya Touré vertrok na twee seizoenen onder Guardiola naar Man City.

Deco kende nadien nog twee mindere jaren bij Chelsea, Yaya Touré scheerde wel nog hoge toppen bij Man City. Bij Bayern liet Guardiola Kroos na een sterk WK voor veel geld naar Real Madrid vertrekken. Van die transfer had Pep achteraf wel spijt. Hij wou Kroos deze zomer graag naar Manchester halen.

Aanval: Ronaldinho, Eto'o, Ibrahimovic

Ronaldinho had de status van halfgod in Barcelona, maar net als bij Zambrotta en Deco rekende Guardiola in zijn eerste seizoen niet meer op zijn diensten. De carrière van R10 geraakte nadien in het slop.

Samuel Eto'o speelde nog een succesvole jaargang 2008-2009 onder Guardiola, maar was een zomer later ook niet meer gewenst. Hij won het seizoen nadien de treble bij het Inter van Mourinho.

Zlatan Ibrahimovic werd de vervanger van Eto'o bij Barcelona, maar Pep had het niet zo begrepen op de Zweed. Na één seizoen was hij alweer weg. Ibrahimovic heeft in zijn biografie 'Ik, Zlatan' dan ook brandhout gemaakt van Guardiola.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties