Vanderbiest kwam op het einde misschien wissels te kort: "Ingrijpen was nodig"

Vanderbiest kwam op het einde misschien wissels te kort: "Ingrijpen was nodig"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Antwerp kon ook op bezoek bij Union niet winnen. Een laat tegendoelpunt nekte de troepen van Fred Vanderbiest. Die zat snel in de problemen met zijn wissels en kon geen frisse mannen meer brengen om de 0-1 te verdedigen.

Bij de rust bracht Vanderbiest al Limbombé en Vleminckx in. Een berekend risico volgens de coach van Antwerp: "Het was gewoon niet goed in de eerste helft, dus dan is ingrijpen nodig. Maar je weet dat je dan in de problemen kan komen met je wissels."

Vanderbiest: "Erg jammer dat we niet beloond werden"

"Dan hadden we pech dat Maxime Biset uitvalt en moesten we keuzes maken", aldus nog Vanderbiest. "We besloten een aanvallend ingestelde speler op de rechtsachter te zetten", sprak hij over zijn laatste wissel. Duplus werd daarbij naar het centrum gehaald in de plaats van Biset.

"We scoorden dan twee keer, al werd de tweede afgefloten voor buitenspel. We pakten soms wat risico's achteraan, in de absolute slotfase kregen we nog een pijnlijk doelpunt tegen. Duplus heeft dat zeker niet slecht gedaan centraal achterin, maar het is erg jammer dat we niet beloond worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties