Dendoncker terug naar U21 en twijfelt: "In België maak ik minder kans"

Dendoncker terug naar U21 en twijfelt: "In België maak ik minder kans"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Leander Dendoncker mocht een week meetrainen met de Rode Duivels en daar stal hij vooral met zijn ogen. Maar nu Marouane Fellaini terug fit is, mocht hij terugkeren naar de U21. In de toekomst wil hij er wel meer bij zijn.

Sommigen vroegen zich af wat Dendoncker bij de nationale ploeg kwam doen en waarom Sven Kums niet opgeroepen werd. Een logische keuze van de bondscoach vinden wij. Dendoncker is polyvalent, jong, maakte een sterke seizoensstart mee en sluit fysiek meer aan bij het 'type Fellaini'.

Als enige speler uit België weet hij echter dat er in de toekomst nog stappen gemaakt moeten worden. "Ik wil er natuurlijk geen overslaan, maar het WK in 2018 is wel mijn doel. Dat start bij goed spelen bij je club, maar ik weet ook dat je in het buitenland meer kans maakt om opgemerkt te worden", knikte hij.

Het is niet evident om als speler in de Belgische competitie erbij te zijn. Als je ziet wat hier allemaal rondloopt...

Een transfer voor de 21-jarige middenvelder zou niet zo moeilijk moeten zijn, maar dan moet hij wel aan spelen toekomen bij zijn club. Het wordt dus een moeilijke beslissing volgende zomer. "Het is niet evident om als speler in de Belgische competitie erbij te zijn. Als je ziet wat hier allemaal rondloopt... Ooit moet ik die stap wel zetten, maar het moet het juiste moment zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties