Vier keer (of meer) scoren in één helft? Deze spelers mét een Belg erbij deden het Cavani voor

Maxim Cleemput
| 1 reacties

Opmerkelijk vrijdagavond in de Franse Ligue 1. Edinson Cavani maakte vier doelpunten in één helft voor zijn club PSG. Hij was trouwens niet de enige die dat deed. Hieronder vindt u een overzicht van spelers die vier (of meer) keer scoorden tijdens één helft. En jawel, er staat ook een Belg tussen.

Robert Lewandowski: Bayern München-Wolfsburg

De Poolse spits begon op de bank tijdens het duel tegen Wolfsburg van vorig seizoen. Toen hij aan de rust inviel, stond hij duidelijk op scherp. In slechts negen minuten wist hij er vijf voorbij doelman Benaglio te schieten. De 0-1-achterstand aan de rust veranderde al snel in een 5-1-voorsprong. Van een gouden wissel gesproken.

Tom De Sutter: KV Mechelen-Cercle Brugge

Ook in onze eigen competitie gebeurde het al. Tom De Sutter, toen nog bij Cercle Brugge, knalde er in een bekerwedstrijd in 2007 vier binnen. De spits had daar slechts twintig minuten voor nodig. KVM vocht nog terug maar kon de schade niet meer goedmaken. De Vereniging bekerde verder na een 2-4-overwinning.

Cristiano Ronaldo: Real Madrid-Celta de Vigo

Natuurlijk kan ook de Portugees niet ontbreken in dit lijstje. Op het einde van vorig seizoen mikte CR7 vier keer raak na de rust. Na een moeizame eerste helft nam Ronaldo alle twijfels weg. Met onder meer een vrije trap zette hij de 7-1-eindstand op het bord.

Jermain Defoe: Tottenham Hotspurs-Wigan Athletic

In november 2009 haalde Tottenham ouderwets uit tegen Wigan Athletic. De Spurs wonnen met verpletterende 9-1 cijfers en Jermain Defoe was de grote held. De Engelsman scoorde vijf keer in de tweede helft. Opvallend: onze huidige bondscoach Roberto Martinez was toenmalig trainer van Wigan.

Sergio Aguero: Manchester City-Newcastle United

Volgens velen is Aguero de beste spits in de Premier League. Vorig seizoen knalde hij er vijf tegen de touwen tegen Newcastle United (6-1). Hij begon nog rustig met slechts één doelpunt voor de thee. In de tweede helft kwam de Argentijn echt los en scoorde hij er nog vier. De andere goal werd trouwens gescoord door Kevin De Bruyne.

Afonso Alves: Heereveen-Heracles

Maar het strafste verhaal is dat van Afonso Alves. Hij scoorde liefst zeven keer voor Heereveen in de wedstrijd tegen Heracles in 2007 (9-0). Een hattrick voor de rust was duidelijk niet genoeg om zijn honger te stillen. Na de rust nette hij er nog eens vier en stuurde hij Heracles met het schaamrood op de wangen terug naar Almelo.