Interview De Ridder komt terug op speciaal transferverhaal: "Eerst mocht ik niet naar Zulte Waregem, maar plots wel gratis naar Lokeren"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
De Ridder komt terug op speciaal transferverhaal: "Eerst mocht ik niet naar Zulte Waregem, maar plots wel gratis naar Lokeren"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Steve De Ridder speelt sinds kort weer in de Jupiler Pro League. Niet bij Zulte Waregem, maar wel bij Sporting Lokeren. In een gesprek met Voetbalkrant.com komt de aanvallende middenvelder nog eens terug op een vreemde (transfer)zomer.

“Het is een verhaal zoals je ze wel vaker tegenkomt in het voetbal. Eerst vroeg FC Kopenhagen te veel geld voor mij. Maar het was eigenlijk al snel duidelijk dat er geen club was die, rekening houdend met mijn contractduur en leeftijd, nog veel geld op tafel wilde leggen voor mij", steekt De Ridder van wal.

De Ridder trainde individueel in België, maar besloot op een dag zelf om terug te keren naar Kopenhagen. “Ik heb het initiatief genomen en ben gewoon teruggevolgen naar Denemarken. Kopenhagen wist evenwel niet wat het met mij moest aanvangen. Ik moest meetrainen met de U19. Na twee weken had de club door dat het zo niet verder kon en dan mocht ik plots gratis vertrekken.”

"Op een halfuur sta ik op de club of ik ben ik thuis"

“Op dat moment was Zulte Waregem geen optie meer. Het had al andere jongens gehaald. Maar gelukkig was er nog Lokeren, dat eigenlijk al geruime tijd interesse toonde. Ze hebben op het juiste moment gewacht en dan toegeslagen. Ik ben heel blij dat ik een meerjarig contract bij Lokeren heb kunnen tekenen.”

Opnieuw in België spelen, was een must voor De Ridder. “Deze ploeg leunt dicht bij de subtop aan, op een halfuur sta ik op de club of ben ik thuis. Sommige jongens dromen van het buitenland, ik droomde van België. (lacht)

"Ik ben 29 en snakte écht naar stabiliteit en rust in mijn leven. Ik heb een hele leuke tijd gehad in het buitenland en heb nergens spijt van. Maar het was nu tijd om in België aan de slag te gaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties