Reactie Van Rhijn krijgt lof na heerlijke goal: "Ik kan alleen maar applaudisseren voor Ricardo"

Sander De Graeve Timothy Collard
Sander De Graeve en Timothy Collard vanuit Brugge
| 6 reacties
Van Rhijn krijgt lof na heerlijke goal: "Ik kan alleen maar applaudisseren voor Ricardo"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ricardo van Rhijn kroonde zich zondagnamiddag tot dé held bij Club Brugge. De Nederlander besliste de kraker tegen KAA Gent met een heerlijke vrijschop. Na afloop van de match hadden Michel Preud'homme en Ludovic Butelle niets dan lof voor de rechtsback.

“We wisten dat Ricardo dit kon. Al toen we hem weghaalden bij Ajax. Maar zelfs als je op zo’n manier een vrije trap kan trappen, moet je tijdens een wedstrijd nog de gelegenheid krijgen om te trappen én moet de bal er nog in gaan. Perfect gedaan dus van Ricardo”, lachte Preud’homme.

"Niet makkelijk voor een doelman"

Ludovic Butelle

“De baan die de bal aflegt, maakt het voor een doelman niet makkelijk. Het is goed voor Ricardo dat hij scoort. Dat hij er nog maar veel maakt”, aldus Butelle. “Of hij ook al zo scoorde tegen mij? Op training sta ik niet in doel bij de stilstaande fases, maar ik wist wel al dat hij dit kon.”

“Het zijn wapens waarvan we gebruik moeten maken tijdens een match. En als Ricardo een vrijschop op die manier binnentrapt, dan kan ik alleen maar applaudisseren voor hem”, besloot de doelman met mooie woorden voor zijn ploegmakker.

"Een hele ontlading, voor fans en spelers"

Ricardo van Rhijn

Van Rhijn zelf was natuurlijk in de wolken met zijn doelpunt. “Het was een mooi doelpunt, hé. Ik steek er de laatste weken meer tijd in op training en gisteren (zaterdag, nvdr.) hadden we er toevallig nog wat extra op geoefend. En kijk nu”, lachte de rechtsback.

“Ik zal de eerstvolgende vrijschop op een gelijkaardige positie ook wel nog mogen trappen. Maar het is natuurlijk afhankelijk van hoe je in de wedstrijd en in je vel zit. Deze goal gaf me een hele hoop vertrouwen. Het was een hele ontlading, voor de fans en de spelers.”

Bekijk hieronder de volledige reactie van Ricardo Van Rhijn. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties