Mathijssen wil van het 'Jacky-effect' niet weten, maar...: "We kregen de wind van voren, nu is het vuur er terug"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 19 reacties
Mathijssen wil van het 'Jacky-effect' niet weten, maar...: "We kregen de wind van voren, nu is het vuur er terug"
Foto: © photonews

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Westerlo ging met een zes op zes en de eerste clean sheet van het seizoen de interlandbreak in. Coach Mathijssen wil van een Jacky-effect niet weten, maar de verschillen met voordien zijn duidelijk.

"Het is niet dat met de andere coach alles slecht was, maar je merkt dar er weer vuur in de ploeg zit", vergelijkt Filip Daems de periode onder Bob Peeters met nu. "We proberen weer te voetballen en trainen heel veel tactisch."

Jongens die onder Peeters niet speelden doen dat nu wel, in voetbal is alles relatief

Nochtans leek Westerlo een vogel voor de kat na de eerste matchen. "Je weet dat wanneer er weinig beleving is en iedereen zonder vertrouwen zit, je de wind van voren krijgt", pikt Maxime Annys in. "Dat is voetbal. Jongens die onder Bob Peeters niet speelden, doen dat nu wel. In voetbal is alles relatief."

En dus beseft men in 't Kuipje dat de weg nog lang is. "Ik denk dat niemand na Moeskroen dit had voorspeld. Het kan snel gaan in de twee richtingen. Alles loopt nog niet helemaal zoals het moet, maar we beginnen elkaar meer en meer te vinden", besluit Daems. "Daar kunnen we op voortbouwen. Die 6 op 6 is goed om een vrij weekend in te gaan. Maar we hangen nog steeds onderin."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties