Top&Flop Bij de toppers en floppers: Club Brugge, Westerlo, Waasland-Beveren, Wouters, Boucaut, ...

Bij de toppers en floppers: Club Brugge, Westerlo, Waasland-Beveren, Wouters, Boucaut, ...
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al sinds vorig seizoen de nieuwe K3, al was dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op de voorbije voetbalspeeldag en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Westerlo leeft

Je zou het niet meer verwachten, maar Westerlo leeft. De Kemphanen pakten een 6 op 6 en konden eens de nul houden. Een clean sheet voor Van Langendonck, maar vooral heel veel vertrouwen meegepikt.

In de Stille Kempen eindelijk feest. En geen rode lantaarn meer. Niet dat een hoerastemming al op zijn plaats is, maar Jacky Mathyssen krijgt nu twee weken om verder te slijpen.

Lokeren leeft

Georges Leekens lag al bijna met zijn klikken en zijn klakken op de Lokerse kasseibaantjes, maar kon zich redden. Met dank aan een sterke Steve De Ridder.

Lokeren leeft, zelfs Coelho liep in de pas en bedankte met een heerlijke treffer. Roger Lambrecht zal eindelijk nog eens goed geslapen hebben en dat gunnen we hem ook gewoon.

Club Brugge leeft

Patat, 4-0 in Kopenhagen. En dan tegen AA Gent aan de bak moeten, voor een kritisch Brugs publiek. Je moet sterk zijn om daar dan goed op te antwoorden.

Zonder fantastisch voetbal, maar in de ware traditie van blauw-zwart ging het met bloed, zweet en tranen en (volgens Gentfans) antivoetbal naar een knappe en krappe overwinning.

FLOP

Flopstende

Na het debacle in Eupen en in Henegouwen was het nu ook in eigen huis prijs voor de Kustboys. Een gebrek aan concentratie in de slotfase kostte punten.

Yves Vanderhaeghe heeft nochtans de kwaliteiten om zijn ploeg aan te vuren, maar momenteel loopt het gewoon niet lekker bij KVO. Play-off 1 was het doel en leek met het spelersarsenaal makkelijk haalbaar, maar stilaan wordt het toch opletten.

Waasland-Beven

Waasland-Beveren speelde dit jaar al flink wat goede wedstrijden, maar elke week ontbreekt het wel aan iets. En zo staat de club plots helemaal laatste in de stand.

Moet Stijn Vreven stilaan gaan vrezen voor zijn plaats? Als we het bestuur mogen geloven alvast niet. En de coach verricht ook wel gewoon goed werk, het zit gewoon niet mee. Efficïënter zullen ze sowieso moeten worden, maar zolang de man van staal ook de regen trotseert ...

Vandaag is rood ...

Net als je denkt dat je qua arbitrage zowat alles moet hebben meegemaakt in de Jupiler Pro League krijg je een Super Sunday op je dak. Boucaut was een drama, Wouters was zo mogelijk nog erger.

Het niveau van de scheidsrechters daalt, de technologie om dat duidelijk te maken wordt steeds beter. Hoog tijd dus om beide zaken dringend eens aan elkaar te gaan koppelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties