Vanhaezebrouck legt uit waarom net Asare Kums opvolgde: "Je zag de hoofden omlaag gaan, maar hij is daartoe wél in staat"

Redactie
| 3 reacties
Vanhaezebrouck legt uit waarom net Asare Kums opvolgde: "Je zag de hoofden omlaag gaan, maar hij is daartoe wél in staat"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met het vertrek van Sven Kums naar Udinese verloor AA Gent niet alleen zijn metronoom. De Gouden Schoen was onder Hein Vanhaezebrouck ook de aanvoerder van de Buffalo's.

Die rol werd nu overgenomen door Nana Asare, die met de aanwezigheid van Kums al vicekapitein was. De trouwe linksachter bezit namelijk over een cruciale eigenschap.

"Toen ik de groep vroeg wie nog altijd gaat sturen als hij zelf slecht bezig is in een match, zag je direct de hoofden omlaag gaan. Asare is daartoe wel in staat", vertelt Vanhaezebrouck over het aanvoerderschap in Sport/Voetbalmagazine.

Tweede vraag

"Omdat hij constant presteert, en ook als het wat minder gaat, blijft gaan, ballen vraagt en pusht. De keuze van die dingen is weloverwogen. Mijn tweede vraag was: als je niet goed bezig bent en opmerkingen geeft, denk je dat de rest het ook gaat accepteren? Dan heb ik er ook direct een paar het hoofd zien buigen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties