Belg (20) wacht op doorbraak, maar kan rekenen op steun: "Romelu en Kevin zijn als broers"

Redactie
| 3 reacties
Belg (20) wacht op doorbraak, maar kan rekenen op steun: "Romelu en Kevin zijn als broers"

Bij Everton kent iedereen Romelu Lukaku en Kevin Mirallas, maar er zit nog een derde Belg. En die staat te popelen om eindelijk eens door te breken. David Henen vertrok immers met grote ambities bij Anderlecht, maar kon die tot nu toe niet waarmaken.

Henen werd uitgeleend aan derdeklasser Fleetwoot Town, maar zit nu terug bij Everton. De 20-jarige winger zit wel bij de U23, maar krijgt steun van zijn twee kompanen. "Kevin Mirallas is een goede vriend van mij", zegt Henen op de officiële website van Everton. "Hij is een goede jongen die me zowel op als naast het veld heel veel geleerd heeft."

Al is hij wel een concurrent om door te breken bij de Toffees. "Hij speelt op dezelfde positie als ik, dus als we samen trainen leert hij me hoe ik mijn loopbewegingen kan verbeteren. Onze spelstijl is ook hetzelfde, dus ik leer heel veel van hem."

De uitleenbeurt aan Fleetwood Town werd geen al te groot succes.

Maar ook Romelu neemt hem onder zijn vleugels. "Kevin en Romelu zijn enorm belangrijk voor me. Ze zijn als mijn grote broers en ik ben daar enorm blij om. Ik wil hard trainen en als er een kans is voor het eerste team, wil ik ook laten zien wat ik kan", klinkt het alvast ambitieus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties