De Belgische U19 maakten indruk tegen Kazachstan, maar wie zijn onze Rode Duivels van morgen?
Koen Frans
Koen Frans
| 3 reacties

De U19 van Gert Verheyen klopten Kazachstan met 5-0, tijd om zijn ploeg te leren kennen

De Belgische U19 maakten indruk tegen Kazachstan, maar wie zijn onze Rode Duivels van morgen?

Donderdag hebben de Belgische U19 van Gert Verheyen brandhout gemaakt van hun leeftijdsgenoten uit Kazachstan. Maar wie zijn deze jonge Belgische talenten? Een overzicht.

Gert Verheyen had tegen Kazachtstan zijn ploeg lichtjes gewijzigd tegenover de voorgaande duels, maar we lichten toch de elf eruit die donderdagavond aan de aftrap stonden. Je zal enkele namen herkennen van op het succesvolle WK U17 van 2015 in Chili.

Doelman

Mile Svilar: Moeten we deze jongen nog voorstellen? De zoon van ex-Antwerplegende Ratko Svilar krijgt al jaren veel lof uit het binnen- en buitenland. Hij is nog altijd maar 17 en wordt bij Anderlecht een grote toekomst voorspeld. Zal hij het waarmaken op het allerhoogste niveau?

Verdediging

Ahmed Touba: Hij werd gevormd bij Zulte Waregem, maar is momenteel de vaste linksachter bij de beloften van Club Brugge. Zo speelde hij in beide ontmoetingen van de Youth Cup (de beloftenvariant van de Champions League). Hij is minder bekend dan enkele van zijn ploegmaats, maar is goed op weg om naam te maken bij de Brugse én Belgische U19.

Wout Faes: Net als Svilar een Anderlecht-product. De jonge verdediger met het hoge David Luiz-gehalte zou dit seizoen wel eens zijn eerste speelminuten in het A-elftal van Anderlecht kunnen verzamelen. De 18-jarige Faes heeft veel potentieel en moet dat de komende jaren proberen te bevestigen.

Laurent Lemoine: Geboren in La Louvière, maar een product van het opleidingscentrum van Club Brugge. Deze centrale verdediger werd ook bij de U17 steevast opgeroepen, maar moet proberen om nog iets regelmatiger te worden.

Kino Delorge: Een rechtsachter die momenteel bij de Genkse beloften speelt. Was een vaste waarde in de selectie dat het WK in Chili betwistte.

Middenveld

Rubin Seigers: Een zoveelste product van de succesvolle jeugdopleiding van KRC Genk (denk aan Courtois en De Bruyne). Rubin is een recupererende middenvelder die nog aan volume en ervaring moet winnen om naar het profniveau over te stappen.

Dante Rigo: Een Lierse-product dat al heel jong België verliet en nu probeert door te breken bij PSV. Hij is met de Eindhovenaren actief in de Youth Cup en maakte indruk tegen Rostov en Atlético met twee goals en drie assists. Zéker eentje om in de gaten te houden.

Dante Vanzeir: Een zoveelste jong talent uit de Limburgse stal. Mocht dit seizoen tegen Anderlecht al acht minuten opdraven in het eerste van KRC Genk. Hij maakte één van de vijf Belgische doelpunten tegen Kazachstan.

Vleugels

Thibaut Verlinden: Een jeugdproduct van Standard dat sinds 2015 probeert door te breken bij het Engelse Stoke City. Thibault is geboren in '99 en sloot op zijn 17de al aan bij de U19. Na zijn sterke prestatie tegen Kazachstan zal hij daar waarschijnlijk ook mogen blijven.

Matthias Verreth: Net als zijn kameraad Dante Rigo, speelt Matthias Verreth bij Jong PSV. Donderdag tekende hij voor twee doelpunten tegen de Kazakken.

Aanval

Jorn Vancamp: Net als zijn ploegmakkers Svilar en Faes wordt Jorn Vancamp een grote toekomst voorspeld bij Anderlecht. Net als Svilar zou hij misschien wel eerst uitgeleend kunnen worden alvorens hij zijn kans in het Astridpark zal krijgen. Al zijn er ook uitzonderingen à la Lukaku. Het is aan Vancamp om zijn talent zoveel mogelijk te etaleren.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties