Interview Vooruitblikken op Club-Anderlecht met twee iconen: "Stanciu? Dat trok op niks" en "Teodorczyk? Die kan niet shotten"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 27 reacties

Jan Ceulemans en Gille Van Binst blikken met ons vooruit op Club Brugge-Anderlecht

Vooruitblikken op Club-Anderlecht met twee iconen: "Stanciu? Dat trok op niks" en "Teodorczyk? Die kan niet shotten"
Foto: © Photonews

Zondag staat Club Brugge-Anderlecht op het programma. Een match tussen twee teams die - ondanks positieve punten - nog allebei zoekende zijn. Wij overlopen in drie dagen de hete hangijzers bij beide clubs met Jan Ceulemans en Gilles Van Binst. En u weze gewaarschuwd: Van Binst was in vorm.

Vandaag gaat het over de opvallendste jongens. Bij Anderlecht en Club Brugge zijn er wel een paar die hun beste niveau niet halen. Of in sommige gevallen: dat ze de verwachtingen overtreffen. In die laatste categorie zit Lukasz Teodorczyk.

We gaan u eerst de genuanceerde mening van Jan Ceulemans meegeven: "Die jongen kan een goal maken. En belangrijke goals ook nog. Hij weegt op een verdediging, maar het is ook geen zuivere voetballer. Hij kent zijn kwaliteiten denk ik wel: werken en goals maken. Anderlecht speelde vroeger met technischere spitsen, maar dat is ook veranderd", aldus Ceulemans.

Teodorczyk? In het land der blinden is eenoog koning

En dan nu de ongenuanceerde mening van Gille Van Binst: "Ik vind dat die niet kan shotten, maar hij kan wel goals maken. Maar een grote midvoor is hij voor mij niet. Ik vind hem vooral onhandig met de bal. Maar ja, in het land der blinden is eenoog koning. In de Champions League ben je daar dus niks mee hé."

En over de man van tien miljoen dan, Nicolae Stanciu. We gaan weer beginnen met de meest kalme van het tweetal. "Die gast is naar Belgische normen voor ongelooflijk veel geld aangetrokken. Hij heeft talent, hij kan voetballen, maar hij heeft die verwachtingen nog niet kunnen inlossen. Je hebt tijd nodig met zulke spelers", aldus Ceuleman.

"Tijd? Ne goeie past zich direct aan! Ik heb hem al een paar keer aan het werk gezien en dat trok ook op niks hé", trekt Van Binst onmiddellijk van leer. "Voor tien miljoen kan je toch een betere kopen, denk ik dan. Met dat aanpassen moet ik altijd lachen. Als je voetbaltaal spreekt, heb je dat niet nodig. Dat is een deel van het talent: aanvoelen of niet. Een klassespeler heeft geen aanpassing nodig. Het schijnt een hele goeie te zijn, maar ik heb het toch nog niet gezien."

Ik zeg altijd: je moet een vaste basisploeg van 8-9 spelers hebben. Je moet een basis hebben. Club heeft die op dit moment niet

Bij Club Brugge valt dan vooral de volle ziekenboeg op. "Gasten als Izquierdo, Refaelov, Engels,... Dat scheelt toch een slok op een borrel", vindt Ceulemans. "En die mannen zijn niet voor direct terug. En daarna is het nog afwachten hoe ze terugkeren. Ik zeg altijd: je moet een vaste basisploeg van 8-9 spelers hebben. Er kunnen er altijd geblesseerd of geschorst zijn. Maar je moet een basis hebben. Club heeft die op dit moment niet."

"Club Brugge zal inderdaad nog een poos moeten wachten", voegt Van Binst eraan toe. "Maar nu maakt dat toch nog niks uit. Het is een kwestie van tijd en op het einde staan de besten toch altijd bovenaan en de sukkelaars onderaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties