De Belgische clubs in Europa: Provincieploeg hoger dan Standard

Sander De Graeve
Sander De Graeve en Julien Denoƫl
| 1 reacties
De Belgische clubs in Europa: Provincieploeg hoger dan Standard
Foto: © photonews

Na de nieuwe Brugse nederlaag van dinsdag, is het vanavond aan de andere teams om daar iets aan te doen. We kijken even hoe onze Belgische ploegen er precies voorstaan in de Europese rangschikking.

Hoe het met de ranking van ons land zit, kon u hier al lezen. In dit stuk kijken we naar onze best geklasseerde clubs. Daarin staat Anderlecht als eerste op een 38e plaats. Vooral de campagnes van vorig seizoen en dat daarvoor springen eruit voor paarswit.

Op nummer twee staat daarin nog steeds blauwzwart. Club Brugge teert vooral op die fantastische campagne van twee seizoenen terug toen ze de kwartfinale haalden. Ze staan zelfs heel dicht bij Inter Milan.

De derde Belgische club is Racing Genk. De Limburgers moeten wel oppassen, want een groot deel van hun punten is van respectievelijk drie en vier seizoenen geleden (eerste twee kolommen). Een goeie prestatie is een must om vrije val te voorkomen.

Na een afwezigheid kwam AA Gent vorig jaar met een knal terug ten tonele. De Buffalo's haalden de achtste finales van de Champions League en haalden zo heel wat punten binnen. Zij kunnen nog even teren op die goeie prestatie.

En op plaats vijf -wat Belgische clubs betreft- vinden we niet Standard, maar wel Lokeren. De campagne van twee seizoenen terug zorgt nog steeds voor een hogere positie dan die van de Rouches.

Op plaats 119 vinden we Standard. De Luikenaars kenden de voorbije jaren al enkele barslechte campagnes. Hun enige voordeel is dat ze nooit veel punten zullen verliezen, maar prestaties zijn intussen wel nodig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties