Élke week discussie, deze bepalende wedstrijdfases hadden de videoref en de doellijntechnologie opgelost
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 10 reacties

Bij welke fases kon de videoref en doellijntechnologie soelaas bieden?

Élke week discussie, deze bepalende wedstrijdfases hadden de videoref en de doellijntechnologie opgelost
Foto: © photonews

Er gaat geen speeldag in de Jupiler Pro League voorbij zonder discutabele fases die een wedstrijd beïnvloedden. Voetbalkrant.com zet elke week de prangende momenten op een rij waar de videoref en doellijntechnologie soelaas konden bieden.

VIDEOREF

Westerlo - Charleroi: Tackle Apau op Tainmont

In de partij tussen Westerlo en Charleroi was er een duidelijke tackle van de Westelse rechtsachter Mitch Apau op de hiel van Zebra Clément Tainmont. Scheidsrechter Jan Boterberg legde de bal niet op de stip, maar de beelden lieten er geen twijfel over bestaan.

DOELLIJNTECHNOLOGIE

Eupen - Gent: kopbal Coulibaly

In Anderlecht tegen Westerlo (1-2) kreeg Nicolas Rommens zijn goal, hoewel met het blote oog niet vast te stellen was dat de bal over de doellijn ging. Kalifa Coulibaly had am Kehrweg minder geluk.

De kopbal van de Gent-aanvaller werd door Hendrik Van Crombrugge al dan niet achter de lijn uit doel geranseld. Scheidsrechter Luc Wouters liet de treffer niet doorgaan. Ook hier zou de technologie ons 100 procent zekerheid hebben verschaft.

SCHEMERZONE

Club Brugge - Anderlecht: penaltyfout Tielemans op Vanaken

* In Club Brugge - Anderlecht was er nog een penaltygevalletje met de obstructiefout van Youri Tielemans op Hans Vanaken. Scheidsrechter Erik Lambrechts legde de bal niet op de stip.

Ook andere refs zouden voor deze fase niet altijd een strafschop fluiten, hoewel het in se zou moeten. De videoref zal hier wellicht niet anders over geoordeeld hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties