Kompany opnieuw gewisseld bij City: "Hij bleef uit voorzorg aan de kant"

Koen Frans
Koen Frans
| 6 reacties

Vincent Kompany stond gisteren aan de aftrap in de Manchester Derby in de EFL Cup, maar de City-kapitein bleef tijdens de rust in de kleedkamer. Een nieuwe blessure? Pep Guardiola stelde iedereen gerust.

Man City verloor gisteravond met 1-0 op het veld van aartsrivaal Man United. Het enige doelpunt viel tien minuten na de rust, maar op dat moment stond Vincent Kompany al niet meer op het veld. De kapitein van City en de Rode Duivels werd andermaal vroegtijdig vervangen. Maar volgens City-coach Pep Guardiola was er niet veel aan de hand: "Hij was vermoeid en bleef uit voorzorg aan de kant."

"Kompany heeft geen blessure opgelopen", voegde Pep er na afloop van de verloren Manchester Derby nog aan toe. "Hij vertelde ons dat hij vermoeid was en voelde zich niet klaar om te spelen in de tweede helft. Met zijn verleden hebben we de goede beslissing genomen."

De derbynederlaag vormt overigens het dieptepunt in de trainerscarrière van Pep Guardiola. Hij kon met Manchester City nu al zes wedstrijden op rij niet winnen. Nooit eerder bleef hij als trainer zo lang zonder overwinning.