Meeuws over ontslagen coaches: "Leken cirkelen rond de voorzitter en dan vliegt de coach" en "Dat schrijven tegen Wilmots was laag bij de grond"

Redactie
| 4 reacties
Meeuws over ontslagen coaches: "Leken cirkelen rond de voorzitter en dan vliegt de coach" en "Dat schrijven tegen Wilmots was laag bij de grond"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Walter Meeuws begon aan een nieuwe stap in zijn carrière bij Lommel United. In zijn loopbaan maakte hij al heel wat mee. Ook trainersontslagen. Zo snapt hij onder meer niet hoe Marc Wilmots aan zijn einde is gekomen bij de Rode Duivels. En hij vindt dat de bazen van clubs zich te veel laten leiden.

Walter Meeuws was zelf ook bondscoach eind de jaren '80 en maakte toen ook moeilijke tijden door. "Bepaalde journalisten vonden dat ik te jong was", aldus de coach in TVL Sportcafé. "Ik zette iedereen op dezelfde lijn en daardoor hadden ze te weinig inside-informatie. Dat was ook het probleem van Wilmots een beetje."

"Dan beginnen ze bewust negatief te schrijven. Een beetje laag bij de grond", gaf hij van jetje. "Het gaat niet om het feit of hij al dan niet moest worden ontslaan, maar om het principe van de manier waarop ze met hem zijn omgegaan. Het is soms wat oneerlijk."

En dan kunnen ze zeggen dat ze hun verantwoordelijkheid hebben genomen

Coaches worden in het algemeen ook snel ontslagen. Te snel misschien wel: "80% van de ontslagen gaan over de resultaten, niet over de manier van werken. Wie kan de manier van werking overigens beoordelen? Er zijn altijd mensen die rond de voorzitters van clubs cirkelen en raad geven. 'Je moet toch iets doen' zeggen ze dan."

"En dat 'iets doen', dat gaat altijd over de coach de laan uitsturen. En dan kunnen ze zeggen dat ze hun verantwoordelijkheid hebben genomen en dat het moet veranderen met een nieuwe trainer. Elke coach heeft dat wel al eens meegemaakt in zijn carrière, ik ook."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties