Na één jaar zonder is daar weer Kompany: "Maar niet automatisch kapitein"

Na één jaar zonder is daar weer Kompany: "Maar niet automatisch kapitein"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent Kompany in een truitje van de Rode Duivels? Op 13 november zou het exact een jaar geleden zijn dat we dat nog zagen. Enkele dagen ervoor zal hij het waarschijnlijk opnieuw dragen tegen Nederland en mogelijk ook op de dag zelf tegen Estland.

Martinez ziet het graag gebeuren. Hij liet er zelfs Nicolas Lombaerts voor thuis, wat wij toch een vrij groot risico vinden gezien het blessureverleden van Kompany. Zaterdag speelt Kompany nog met Manchester City tegen Middlesbrough en van die match zal veel afhangen. "Als Vincent daarin negentig minuten speelt, gaan we hem ook geen negentig minuten tegen Nederland laten spelen", zei Martinez.

Voorzichtigheid is dus het codewoord. "Alles hangt af van dit weekend, maar hij zal wel zeker minuten krjgen. Hij zit op de goeie weg, maar we gaan zeker geen risico's met hem nemen. We weten hoe hij het laatste jaar heeft afgezien."

Geen aanvoerdersband?

En de aanvoerdersband is niet automatisch voor de jarenlange schipper. "Dat is nog te vroeg om op te antwoorden. Daarbij ben ik ook onder de indruk van hoe Eden Hazard het team geleid heeft. En we hebben niet één leider nodig, maar velen. Ik verwacht ook van Vertonghen, Courtois, Witsel,... dat ze leiders zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties