Reactie Klasse van Deschacht: "Ik ben nog niet de helft van Paul Van Himst"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 26 reacties
Klasse van Deschacht: "Ik ben nog niet de helft van Paul Van Himst"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Olivier Deschacht heeft zijn 567ste match achter de rug voor Anderlecht. Daarmee staat hij voorgoed als leider qua gespeelde matchen voor Anderlecht in de geschiedenisboeken. En we denken niet dat er ooit nog iemand dat gaat evenaren.

Paul Van Himst staat nu op nummer 2, maar Deschacht heeft genoeg zelfkennis om zich niet op hetzelfde niveau als de viervoudige Gouden Schoen te zetten. "Ik ben nog niet de helft van wat Paul Van Himst was voor Anderlecht. Die staat veel hoger dan mij", was zijn klassereactie. "Ze speelden ook veel minder wedstrijden toen. Maar ik wil mijn eigen prestaties ook niet minimaliseren. Dit is heel mooi en ik ben er fier op."

Spijtig dat Deschacht zijn recordmatch niet met een overwinning kon afsluiten. Hij moest zelfs gewisseld worden. "Ja, er schoot iets in mijn hamstring. Ik heb al veel moeten terugkeren en blijkbaar zal ik dat nog een keer moeten doen. Maar goed, tot ik stop speel ik elke match alsof het mijn laatste is", aldus Deschacht.

Deschacht met nog steeds de grootste ooit van Anderlecht.

Over de wedstrijd was hij veel minder gelukkig. "Dit was geen leuke wedstrijd, het was slecht van beide ploegen. Het was een slechte match. We vonden weinig oplossingen bij het uitvoetballen. Maar daar zijn ook excuses voor. We hebben weinig fitte spelers. Binnen twee weken gaat iedereen misschien wel fit zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties