Wie moet Gent uit de nood helpen? Penneteau of deze gratis ervaren rotten?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 19 reacties
Wie moet Gent uit de nood helpen? Penneteau of deze gratis ervaren rotten?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent lijkt op zoek te gaan naar een nieuwe doelman. Jacob Rinne ging de voorbije weken meermaals in de fout en zo mocht Yannick Thoelen opdraven tegen Standard, Mechelen en Waasland-Beveren. Maar waar is Gent precies naar op zoek.

Ervaring, dat lijkt het sleutelwoord te zijn. Vanhaezebrouck wil een doelman die rust kan brengen in de vaak chaotische verdedigingslinie van blauwwit. De doelman moet verder onmiddellijk inzetbaar zijn naar het voorbeeld van ene Victor Valdés bij Standard vorig seizoen.

Profiel: Victor Valdés

Veel opties zijn er niet, zeker wat het kostenplaatje betreft. Het mocht iets kosten, gaf voorzitter De Witte al eens aan toen hem gevraagd werd naar mogelijke wintertransfers, maar ga je écht grof geld neertellen voor een tussentijdse oplossing?

Bovendien ligt met geld gooien niet in de Gentse aard. Nicolas Penneteau, het ervaren sluitstuk van Charleroi wordt genoemd en zou op zijn 35e niet al teveel mogen kosten. Verder zijn de opties schaars. Al zijn er wel nog enkele doelmannen zonder club.

Gratis opties

Zo is er uiteraard Laurent Henkinet, maar die past niet binnen het plaatje wegens te weinig ervaring. Wél beschikbaar is Marco Amelia. Die zag zijn contract bij Chelsea niet verlengd deze zomer. De Italiaan heeft een WK in de prijzenkast en kwam negen keer uit voor de nationale ploeg.

Nog in het rijtje 'oude rotten met ervaring zonder club', vinden we ene Vladimir Gabulov. Aanwezig met Rusland op twee EK's en houder van tien caps. Met zijn drieëndertig lentes is hij één jaar jonger dan Amelia en twee jaar de benjamin van Penneteau. Bij die twee laatste opties vormt matchritme dan weer een probleem. Voordeel: Gent kan hen nú al gewoon aantrekken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties